Για την εγχώρια τρόικα έκανε λόγο ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Νικήτας Κακλαμάνης στο «Πρωινό ΑΝΤ1» και σχολίασε το γεγονός ότι ο υπουργός Εργασίας, Γ. Βρούτσης ζήτησε την απομάκρυνση του διοικητή του ΟΑΕΔ. «Εμένα θα με ενδιέφερε να τσακωθούν ενδεχομένως για το πώς θα μειωθεί έστω και κατά έναν άνεργο η ανεργία και όχι για το αν θα πρέπει να αντικατασταθεί ο άλφα ή ο βήτα περιφερειακός διοικητής», είπε και συνέχισε: «Δεν είμαι και τόσο ενθουσιασμένος με τον τρόπο που λειτουργεί η εγχώρια τρόικα. Κι εκεί πρέπει να μπουν κανόνες. Εννοώ τους εκπροσώπους των τριών κομμάτων που συναντιούνται για να επιλύουν τέτοια θέματα».

Μετά την τοποθέτηση της βουλευτού της ΔΗΜ.ΑΡ., Ν. Φούντα, πάντως υπήρξε μία αντιπαράθεση με τον κ. Κακλαμάνη, ο οποίος τόνισε απευθυνόμενος προς τη ΔΗΜ.ΑΡ. «δεν είναι η πρώτη φορά που μας αδειάσατε στη Βουλή», με τη συνάδελφό του να του απαντά: «Κι εσείς δεν είναι η πρώτη φορά που αδειάζετε το κόμμα σας».

Πάντως, για την απομάκρυνση ή μη του διοικητή του ΟΑΕΔ τοποθετήθηκε και ο κ. Σκουρλέτης του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας: «Το μείγμα ισορροπιών αφήνει παντελώς αδιάφορους τους άνεργους. Υπάρχει μία πολιτική που ενισχύει την ανεργία. Η κατάσταση δεν πάει άλλο. Τα πράγματα θα γίνουν χειρότερα. Όλοι βρισκόμαστε σε ένα ενιαίο κύκλωμα που λέγεται αγορά και οικονομία».