«Μας κάνατε όλους υπερήφανους» δήλωσε ο Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς στη σημερινή συνάντησή του, στο Μέγαρο Μαξίμου, με πιλότους και στελέχη της 331 Μοίρας της Πολεμικής Αεροπορίας, οι οποίοι διακρίθηκαν στη διεθνή άσκηση TLP. Παράλληλα, αναφερόμενος στις κρίση και αναγνωρίζοντας τις συνέπειες που αυτή έχει στις αποδοχές των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, εκτίμησε ότι «σε λίγο θα φανεί το ξέφωτο» και τότε «η πατρίδα θα τους αποδώσει αυτό που τους αξίζει».

«Ενημερώθηκα για τις διακρίσεις που πήρε η Μοίρα 331 στην ετήσια άσκηση του ΝΑΤΟ και μέσα σε όλες τις χώρες εσείς ήσασταν εκείνοι οι οποίοι αριστεύσατε. Ο Μαρίνος Μπογατίνης ξεχώρισε ως ο καλύτερος εκπαιδευτής αλλά και ο Θεοχάρης Κατσαρός διακρίθηκε ως ο καλύτερος νέος εκπαιδευόμενος. Συγχαρητήρια και στους δυο αξιωματικούς. Θέλω να πω ότι μας κάνετε όλους υπερήφανους. Όμως η διάκριση σας δεν θα ήταν δυνατή εάν δεν υπήρχε η ομάδα των υπολοίπων αξιωματικών και υπαξιωματικών που εργάστηκε σαν μια γροθιά, όλες οι ειδικότητες, μηχανικοί, τεχνικοί, ελεγκτές αεράμυνας», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

«Μας κάνατε όλους υπερήφανους και με το δικό σας παράδειγμα επιτρέψτε μου να πω ότι παίρνουμε κι εμείς δύναμη, γιατί κι εμείς ουσιαστικά το ίδιο κάνουμε. Αγωνιζόμαστε, σαν μια ομάδα, σε μια υπερπροσπάθεια να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση. Ξέρω πολύ καλά ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις κρατάνε υψηλό ηθικό μέσα στην κρίση παρά τις τεράστιες μειώσεις που έχετε υποστεί. Έχω πλήρη συναίσθηση του προβλήματος και με όλες μου τις δυνάμεις προσπαθώ να αντιμετωπίσω το πρόβλημα. Είμαι βέβαιος ότι σε λίγο θα φανεί το ξέφωτο. Η πατρίδα θα αποδώσει και στους άντρες και στις γυναίκες των ενόπλων δυνάμεων αυτό που τους αξίζει. Για να αισθάνεστε κι εσείς ότι η δικιά σας η προσφορά στην Πατρίδα γίνεται με όρους σεβασμού και αξιοπρέπειας από την Πατρίδα», πρόσθεσε.

«Δεν υπάρχει – αυτό δείχνουμε σήμερα σε όλο τον ελληνικό λαό – δεν υπάρχει μόνο η Ελλάδα που μας πληγώνει, υπάρχει και η άλλη Ελλάδα που μας κάνει υπερήφανους. Κι εσείς είσαστε οι άξιοι εκπρόσωποι αυτής ακριβώς της άλλης Ελλάδας. Και εκ μέρους ολόκληρου του ελληνικού λαού θέλω πραγματικά από καρδιάς να σας ευχαριστήσω για την τιμή που δώσατε στην Πατρίδα σας και για την περηφάνια που μας κάνατε όλους να νιώσουμε», κατέληξε ο πρωθυπουργός.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.