Νέες φωτιές στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ φαίνεται ότι έχει ανάψει η Προανακριτική Επιτροπή για τη λίστα Λαγκάρντ στη Βουλή.

Η κίνηση του Ευάγγελου Βενιζέλου να αφήσει αιχμές κατά του προκατόχου του, Γιώργου Παπανδρέου, μιλώντας στην κοινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Πολιτικού Συμβουλίου στο ΠΑΣΟΚ, κάθε άλλο παρά απαρατήρητη πέρασε στο εσωκομματικό πεδίο και αυτό γιατί μέχρι τώρα ο πρώην πρωθυπουργός και ο νυν αρχηγός του κόμματος έδιναν την αίσθηση της «σιωπηρής» επικοινωνίας για κορυφαία ζητήματα.

«Αν με ρωτούσε ο Παπανδρέου τι να κάνει με την προανακριτική επιτροπή θα του έλεγα να πάει. Έτσι δίνονται οι μάχες. Έτσι θα αποδειχτεί η σκευωρία του ΣΥΡΙΖΑ και η συμπόρευση του με τη Χρυσή Αυγή», φέρεται να είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με το Έθνος, έμπειρα στελέχη δεν αποκλείουν πάντως το ενδεχόμενο η ηγεσία της Ιπποκράτους να έχει αποφασίσει «αποστασιοποίηση» από τη διακυβέρνηση Παπανδρέου, χωρίς όμως να βλέπουν αν είναι προσωρινή ή οριστική.

Βουλευτές της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ προβλέπουν ότι η ολοκλήρωση της έκθεσης που έχουν αναλάβει ειδικοί για τη διαχείριση των οικονομικών του ΠΑΣΟΚ τα τελευταία χρόνια ίσως προκαλέσει νέα εσωκομματική «ανάφλεξη».