«Ανακάλυψη» χαρακτηρίζουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τα όσα υποστήριξαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ περί υπαναχώρησης του Αλέξη Τσίπρα από τις θέσεις του για κατάργηση του μνημονίου και επαναδιαπραγμάτευση της δανειακής σύμβασης με αφορμή την ομιλία του επικεφαλής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο συνέδριο του Economist την Τρίτη.

Κάνουν λόγο, μάλιστα, για «χαλκεία» της ΝΔ, που συνεπικουρούνται από το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ και «πιάνονται από μια λέξη», ενώ παραβλέπουν και το γενικό πνεύμα της ομιλίας και τις συγκεκριμένες προγραμματικές θέσεις που διατυπώνονται σε αυτή.

Απαντώντας ειδικά στα περί «αναστολής του μνημονίου» που αποτέλεσε το επίκεντρο της κριτικής από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, τα στελέχη της Κουμουνδούρου κάνουν λόγο για «επιχείρηση παραπλάνησης» των πολιτών, καθώς επικεντρώνονται σε μια λέξη, αποσιωπώντας εσκεμμένα τη σαφή και κατηγορηματική δήλωση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι «σχεδιάζουμε να αντικαταστήσουμε το αποτυχημένο μνημόνιο με ένα Εθνικό Σχέδιο για την αναπτυξιακή και παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας».

Ο Αλέξης Τσίπρας και τεκμηρίωσε το πόσο καταστροφικό είναι το μνημόνιο, όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για το σύνολο της Ευρωζώνης, και υπογράμμισε την ανάγκη για μια πολιτική τόνωσης της ζήτησης με μέτρα όπως την άμεση επαναφορά του κατώτατου μισθού και την ενίσχυση των δημόσιων επενδύσεων, τονίζουν.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.