Ντόρα Μπακογιάννη στο Economist: Χρειάζεται μια πιο στενή συνεργασία μεταξύ ΗΠΑ και Ευρώπη

«Ικανή, αξιοκρατική, φιλική στις επενδύσεις» χαρακτηρίζει τη νέα κυβέρνηση


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
13:43
16/07/2019
Ντόρα Μπακογιάννη στο Economist: Χρειάζεται μια πιο στενή συνεργασία μεταξύ ΗΠΑ και Ευρώπη
3
loading

«Χρειάζεται πιο στενή συνεργασία μεταξύ ΗΠΑ και Ευρώπης, η οποία επί του παρόντος λείπει» δήλωσε χαρακτηριστικά μιλώντας στο Συνέδριο του Economist η πρώην υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας και βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη.

Η κυρία Μπακογιάννη τόνισε επίσης ότι ΗΠΑ και Ευρώπη πρέπει να έχουν μια κοινή πολιτική απέναντι στην Κίνα και υπογράμμισε ότι μέχρι τώρα αυτό γίνονταν μόνον από την Αμερική αφήνοντας έξω την Ευρώπη και αυτό είναι πρόβλημα.

Είπε ακόμα ότι «η Ευρώπη πρέπει να συνειδητοποιήσει τις ευθύνες της» και υπογράμμισε ότι πλέον στην Ευρώπη υπάρχει σιγά-σιγά μία γενιά νέων πολιτικών που παίρνουν πρωτοβουλίες και δεν περιμένουν να λάβουν τις πρωτοβουλίες οι ΗΠΑ.

Επίσης σημείωσε ότι η Ελλάδα έχει πολύ καλές σχέσεις με τις ΗΠΑ και δήλωσε ότι πρέπει να αναληφθούν πρωτοβουλίες στο θέμα της μετανάστευσης, ενώ για το ζήτημα της Τουρκίας σημείωσε, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ότι περιμένουμε τους συμμάχους να αντιδράσουν στο θέμα της Κύπρου.

Τέλος, σχολιάζοντας τη νέα κυβέρνηση τη χαρακτήρισε «ικανή, αξιοκρατική, φιλική στις επενδύσεις, η οποία θα χρησιμοποιήσει την τεχνολογία για την πάταξη της γραφειοκρατίας», ενώ για τα θέματα εξωτερικής πολιτικής είπε ότι η κυβέρνηση θα ακολουθήσει τις βασικές γραμμές ώστε η Ελλάδα να είναι χώρα σταθερότητας στην περιοχή.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
 1. avatar ΜΠΑΜΠΗΣ

  Θα πρέπει να καταλάβεις πότε πρέπει να αποσυρθείς έγκαιρα απο την πολιτική σκηνή.

 2. avatar Φφφ

  Ο χριστοφορακος τι κανει ολα καλα? Τα χαιρετισματα μου να του δωσεις να ναι καλα το παιδι να τρωει τα λεφτα μας.

  1. avatar ακυρον

   Ρωτησε τον Γερμανοτσολια ΗΡΩΑ αλεξη να σοθ πη αρσλοχ

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει