«Έναν αγαπημένο φίλο και έναν πολύτιμο συνεργάτη» αποχαιρέτισε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με την δήλωσή του για τον θάνατο του Β’ αντιπροέδρου της Βουλής, Αθανάσιου Νάκου. Τη θλίψη τους εξέφρασαν, επίσης, ο πρόεδρος της Βουλής, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, οι ΑΝΕΛ και η ΔΗΜΑΡ.

«Ένας αγαπημένος φίλος, ένας πολύτιμος συνεργάτης, ο Θανάσης Νάκος, έφυγε σήμερα από κοντά μας. Ο Θανάσης Νάκος ταυτίστηκε με την Πατρίδα, τίμησε το Κοινοβούλιο, αγωνίστηκε ανιδιοτελώς για την παράταξή μας με ήθος και αξιοπρέπεια. Πάνω από όλα, τίμησε με την προσφορά του τον τόπο του, τη Μαγνησία, ανταποδίδοντας την αγάπη των συμπατριωτών του. Προσθέτω και εγώ τα πιο θερμά συλλυπητήριά μου στην οικογένεια του», ανέφερε συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός.

«Με θλίψη πληροφορήθηκα τον αιφνίδιο θάνατο του αντιπροέδρου της Βουλής Θανάση Νάκου. Του συνοδοιπόρου στην πολιτική μας διαδρομή, του συναγωνιστή στις πολιτικές μάχες, του ευπατρίδη πολιτικού που αφιέρωσε τη ζωή του στην προσφορά, μέχρι το τέλος», ανέφερε ο πρόεδρος της Βουλής.

Ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε ότι «ο Θανάσης Νάκος υπηρέτησε με αφοσίωση και συνέπεια την Τοπική Αυτοδιοίκηση και στη συνέχεια το Κοινοβούλιο, τιμώντας επάξια τους πολίτες της Μαγνησίας που τον εξέλεξαν εκπρόσωπο τους σε τέσσερις συναπτές εκλογικές αναμετρήσεις. Διετέλεσε Υφυπουργός Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης ενώ μέχρι σήμερα υπηρέτησε το Κοινοβούλιο από την θέση του Β’ Αντιπροέδρου.Η είδηση της απώλειας έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία στη Βουλή σκορπίζοντας θλίψη σε όλους μας. Εκ μέρους της Βουλής των Ελλήνων εκφράζω τα συλλυπητήρια μου στους οικείους του».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε δήλωσή του αναφέρει ότι «πληροφορήθηκε με οδύνη» τον θάνατο του αντιπροέδρου της Βουλής, Αθανάσιου Νάκου, σημειώνοντας ότι επρόκειτο για «έμπειρο πολιτικό και κοινοβουλευτικό άνδρα», που «είχε κερδίσει την εμπιστοσύνη των συμπολιτών του και την εκτίμηση όλων των κομμάτων».

Ο κ. Τσίπρας κατέληξε εκφράζοντας «στην οικογένειά του και στο φιλικό του περιβάλλον τα πιο θερμά του συλλυπητήρια».

«Ο Θανάσης Νάκος, πιστός στις ιδέες του, αγωνιστικός και καλοπροαίρετος ήταν μία διακριτή, σοβαρή παρουσία στο δημόσιο βίο της χώρας. Ο πρόωρος και ξαφνικός χαμός του μας θλίβει βαθιά. Εκφράζουμε τα ειλικρινή συλλυπητήρια μας στην οικογένεια του», δήλωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

«Την λύπη τους για τον θάνατο του Β’ αντιπροέδρου της Βουλής Αθανασίου Νάκου» εξέφρασαν και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες», απευθύνοντας θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του».

Εκφράζοντας την «θλίψη» της και τα «συλλυπητήριά» της τους οικείους του , η ΔΗΜΑΡ σημειώνει ότι ο Θανάσης Νάκος «υπηρέτησε για δύο δεκαετίες το κοινοβούλιο και εκπροσώπησε τους πολίτες της Μαγνησίας που τον εξέλεξαν οχτώ φορές βουλευτή. Ήταν σεμνός και ανέδειξε σειρά ζητημάτων με τα οποία ασχολήθηκε για 20 χρόνια, σεβόμενος τους δημοκρατικούς θεσμούς και τον πλουραλισμό. Τον Ιούνιο του 2012 εξελέγη β’ αντιπρόεδρος της Βουλής, ασκώντας το έργο του με υπευθυνότητα».

από την πλευρά του ο κ. Κώστας Καραμανλής έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Όλοι όσοι είχαμε την τύχη να γνωρίζουμε το Θανάση Νάκο θρηνούμε για τον αδόκητο χαμό του. Χάνουμε έναν φίλο, έναν σπουδαίο άνθρωπο, έναν αγωνιστή της ζωής. Έναν μετριοπαθή πολιτικό, με όραμα και ευαισθησίες, που είχε ως σταθερό γνώμονα των δράσεών του το συμφέρον και την πρόοδο του Τόπου.

Στην οικογένειά του εκφράζω την ειλικρινή μου συμπαράσταση και τα βαθύτατα συλλυπητήριά μου».