Με τον αέρα τον εννέα περίπου μονάδων και την αισιοδοξία ότι η επόμενη κυβέρνηση της χώρας θα είναι η Νέα Δημοκρατία, είτε αυτοδύναμη είτε σε συνεργασία με κάποια άλλη πολιτική δύναμη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και το επιτελείο του σχεδιάζουν ήδη τα πρώτα νομοσχέδια, στρέφοντας το βλέμμα στην επόμενη ημέρα των εθνικών εκλογών.

Στην Πειραιώς έχουν ήδη ξεκινήσει οι πρώτοι σχεδιασμοί, καθώς όλα δείχνουν ότι η γαλάζια παράταξη θα είναι η επόμενη κυβέρνηση. Ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν πως έχουν ξεκινήσει να γράφονται νομοσχέδια για μια σειρά από κρίσιμα θέματα.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θέλει να αξιοποιήσει αυτές τις 30 περίπου μέρες και να μη χάσει χρόνο μετά τις εθνικές εκλογές, εφόσον αναδειχθεί νικητής και αναλάβει την εξουσία. Στόχος είναι να είναι έτοιμος τουλάχιστον σε κάποια βασικά νομοσχέδια, τα οποία αυτή τη στιγμή σβήνονται και γράφονται.

Ένα από τα πρώτα νομοσχέδια που ετοιμάζονται από τη Νέα Δημοκρατία είναι οι αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και η κατάργηση του ασύλου. Σε πρόσφατη συνέντευξή του, ο πρόεδρος της ΝΔ ξεκαθάρισε ότι θα καταργήσει το πανεπιστημιακό άσυλο και ανέφερε ότι εντάσσεται στα τρία πρώτα νομοσχέδια που θα φέρει η κυβέρνηση, σε περίπτωση που εκλεγεί.

Το ζήτημα της φορολογίας είναι άλλο ένα θέμα που συζητείται στην Πειραιώς. Άλλωστε, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει προαναγγείλει αποκλιμάκωση της φορολογίας που «θα πρέπει να φθάσει για τις επιχειρήσεις στο 20% μέσα σε δύο χρόνια».

Ψηλά στην ατζέντα της ΝΔ είναι και το ζήτημα της ασφάλειας, με θέματα όπως η κατάργηση του νόμου Παρασκευόπουλου και η μεταφορά των τρομοκρατών σε φυλακές υψίστης ασφαλείας. «Εγγυώμαι ότι τα φαινόμενα αυτά θα σταματήσουν αμέσως από την επόμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Το ελληνικό κράτος δεν θα ανέχεται πράξεις ή απειλές βίας. Οι πολίτες θα προστατεύονται», έχει τονίσει σε δηλώσεις του ο κ. Μητσοτάκης.