Κανένας από τους τέσσερις στενούς συγγενείς του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου δεν προτίθεται να προσέλθει να καταθέσει στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής, που διερευνά την υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ».

Σήμερα, μέσω των δικηγόρων τους, έστειλαν επιστολή στον πρόεδρο και τα μέλη της Προανακριτικής, με την οποία ενημερώνουν ότι δεν θα ανταποκριθούν στο αίτημά τους να καταθέσουν ενώπιόν τους. Όπως τονίζουν οι δικηγόροι στο έγγραφό τους, οι πελάτες τους έχουν κληθεί ως ύποπτοι από τον οικονομικό εισαγγελέα και ήδη έχουν καταθέσει εκεί.

Σημειώνεται ότι η Προανακριτική προγραμμάτιζε να τους καλέσει να καταθέσουν μέσα στην εβδομάδα, ενώ σε εκκρεμότητα παραμένει και η διαβίβαση αναλυτικών στοιχείων από το ΣΔΟΕ και την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών για τις κινήσεις των λογαριασμών τους.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, την προηγούμενη Παρασκευή, ο πρόεδρος της Επιτροπής Χρ. Μαργκογιαννάκης προέβη σε αυστηρό διάβημα προς τον πρόεδρο της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών Γιώργο Ζανιά, εφιστώντας την προσοχή του, καθώς τα στοιχεία που εστάλησαν στη Βουλή δεν είναι αξιοποιήσιμα.

Με αυτά τα νέα δεδομένα, η Προανακριτική αναμένεται να συνεδριάσει αύριο το απόγευμα για να αποφασίσει πώς θα χειριστεί τις νέες εξελίξεις. Θα εξετάσει, δηλαδή, αν υπάρχουν νομικά περιθώρια για να απαιτήσει να παραστούν ενώπιόν της.