«Εφόσον ο κ. Τσίπρας ηττηθεί στις ευρωεκλογές πρέπει να παραιτηθεί και να πάει η χώρα σε εκλογές σε 4 εβδομάδες» είπε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης στη διακαναλική συνέντευξη Τύπου ενόψει των ευρωεκλογών.

«Το μήνυμα για ισχυρή πολιτική αλλαγή που λαμβάνω σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας, θα είναι μια ευρεία νίκη» είπε.

Όπως είπε ο πρόεδρος της ΝΔ ο κ. Τσίπρας είναι υποκριτής. «Δεν δίνει 13η σύνταξη, δίνει ένα επίδομα με ξεδιάντροπο τρόπο» είπε και εξέφρασε την πρόθεσή του να αυξήσει το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα. «Θα ψηφίσουμε το προεκλογικό επίδομα που ο κ. Τσίπρας που βαφτίζει 13η σύνταξη» είπε.

Σε ερώτηση για την ανομία ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε ότι είναι ψηλά στην ατζέντα της ΝΔ το θέμα της ασφάλειας.

«Χωρίς ασφάλεια δεν υπάρχει ελευθερία» πρόσθεσε τονίζοντας ότι «πρώτη προτεραιότητα είναι για τη ΝΔ η ασφάλεια σε όλη τη χώρα» Προανήγγειλε προμήθεια νέων περιπολικών μέσα σε ένα έτος και αλεξίσφαιρων γιλέκων για τους αστυνομικούς εντός εξαμήνου.

«Αυτοί που τα σπάνε», είπε, «στο κέντρο της Αθήνας γνωρίζουν ότι η ΝΔ έχει τη βούληση να σταματήσουν»

Κάλεσε τον πρωθυπουργό  να κάνει δεκτή την τροπολογία για κατάργηση της μείωσης του αφορολογήτου. «Αν δεν το κάνει ο κ. Τσίπρας θα το κάνει η κυβέρνηση της ΝΔ».

«Με τον κ. Τσακαλώτο μπορώ να συζητήσω πολιτικά» είπε ο κ. Μητσοτάκης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση. Μάλιστα συμπλήρωσε πως ορισμένες φορές τα αστεία του μοιάζουν να έχουν βγει από το ψυγείο.

Με αυτόν τον ΣΥΡΙΖΑ σήμερα δεν μπορώ να συνεργαστώ, είπε και πρόσθεσε ότι το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης δεν συμφωνεί με τα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός καθώς, όπως είπε, ήταν πανικόβλητος και ήθελε να αλλάξει την ατζέντα από την υπόθεση με το κότερο.

«Η ΝΔ θα προστατεύσει το brand της Μακεδονίας», είπε ο κ. Μητσοτάκης και επανέλαβε πως η Συμφωνία των Πρεσπών είναι κακή.

«Το αφήγημα Τσίπρα περί ελίτ είναι ίδιο με αυτό που χρησιμοποιεί η ευρωπαϊκή ακροδεξιά. Αυτά λένε Όρμπαν και Λεπέν, είπε ο κ. Μητσοτάκης. «Εμείς μιλάμε για τους πολλούς με την πολιτική μας», τόνισε και κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα για πολιτική υποκρισία λέγοντας ότι ήταν επιλογή του πρωθυπουργού οι διακοπές σε σκάφος 25 μέρες μετά το Μάτι.

«Πρέπει να αφήσουμε τις οικογένειες μας εκτός πολιτικής αντιπαράθεσης» είπε ο κ. Μητσοτάκης μιλώντας για την αντιπαράθεση στη Βουλή με τον πρωθυπουργό. Ελπίζω να πήρε το μήνυμα του, ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, σημειώνοντας πως δεν υπάρχει οικογενειακή ευθύνη, ενώ κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα και τα υπόγεια του Μαξίμου ότι έχουν στοχοποιήσει τη σύζυγό του.

«Επειδή όλοι έχουμε την υποχρέωση να κάνουμε και τη δική μας αυτοκριτική έκατσα και ξαναείδα με πολύ προσοχή και την απόσταση του χρόνου που επιβάλλεται σε αυτές τις περιπτώσεις, την συζήτηση στη Βουλή. Θα σας πω ότι στη μεν πρωτολογία μου άσκησα κριτική στον κ. Τσίπρα. Και επαναλαμβάνω αυτό που είπα και στη Βουλή. Το που κάνει διακοπές ένας πρωθυπουργός είναι πολιτικό ζήτημα, πόσο μάλλον όταν έχει χτίσει όλη του τη ρητορική πάνω στο δήθεν ηθικό πλεονέκτημα και αυτό βουλιάζει στα γαλαζοπράσινα νερά του Ιονίου. Είναι πολιτικό ζήτημα που η ΝΔ όφειλε να αναδείξει« είπε.

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Ως προς τη δευτερολογία τώρα θα σας συνιστούσα πραγματικά να την ξαναδείτε με πάρα πολύ μεγάλη προσοχή. Δέχθηκα μία χυδαία επίθεση με ένα αγοραίο ύφος όπου ο κ. Τσίπρας το μόνο που έκανε είναι να επαναλαμβάνει όλα τα πρωτοσέλιδα του Documento, περί αυτού πρόκειται. Και απάντησα με ευπρέπεια κάνοντας μία παρατήρηση μόνο για το τι έκανε η οικογένεια του πρωθυπουργού τα χρόνια της δικτατορίας. Θα έκανα και πάλι τώρα ακριβώς το ίδιο. Θέλω να αφήσουμε τους πατεράδες μας έξω από αυτή την αντιπαράθεση. Δεν ευθύνεται ο κ. Τσίπρας. Δεν υπάρχει οικογενειακή ευθύνη καμία. Όπως δεν υπάρχει οικογενειακή ευθύνη και για μένα. Ας σταματήσουμε λοιπόν αυτή την υποκρισία με τα δύο μέτρα και δύο σταθμά. Ας αφήσουμε έξω από αυτή τη συζήτηση τις οικογένειες μας. Και επιτρέψτε μου μια και είναι ημέρα της μητέρας σήμερα».

Ο κ. Μητσοτάκης απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε ότι δεν έχει ληφθεί κανένα νέο μέτρο για τις πυρκαγιές μετά το Μάτι. «Δεν έχει γίνει τίποτα, είναι αδιανόητο», είπε ο κ. Μητσοτάκης. Από τύχη ή από υπερβάλλοντα ζήλο των πυροσβεστών θα αποφύγουμε τυχόν προβλήματα ανέφερε χαρακτηριστικά. Δήλωσε πως η ΝΔ έχει συγκεκριμένο σχέδιο και πως γνωρίζει ποιον θα τοποθετήσει ως υπεύθυνο για την Πολιτική Προστασία.

«Είμαστε υπέρ των συλλογικών διαπραγματεύσεων» είπε ο κ. Μητσοτάκης απαντώντας σε σχετική ερώτηση στη διακαναλική συνέντευξη. Τόνισε πως εάν σε μια επιχείρηση υπάρξει συμφωνία εργοδότη με εργαζομένους τότε θα μπορεί να υπερισχύει. Μίλησε, ακόμα, για κίνητρα που θα δώσει σε επιχειρήσεις ώστε να διανέμουν από τα κέρδη τους στους εργαζόμενους.

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση κάλεσε τον πρωθυπουργό να ξεκαθαρίσει ποιόν στηρίζει για πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και τόνισε πως η ΝΔ ως κόμμα του ΕΛΚ στηρίζει τον Μανφρεντ Βέμπερ και απέκρουσε την κριτική του πρωθυπουργού για την επιλογή της.