Τον νόμο περί χορήγησης ελληνικής ιθαγένειας υπεραμύνθηκε ο πρώην υπουργός, Γιάννης Ραγκούσης, έπειτα από την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, με την οποία βασικές διατάξεις του νόμου κρίθηκαν αντισυνταγματικές.

Ο κ. Ραγκούσης υποστηρίζει σε δήλωσή του, πως «η χορήγηση της ιθαγένειας σε παιδιά νομίμων μεταναστών δεν αντίκειται στο Σύνταγμα και ούτε απαιτείται εξατομικευμένη κρίση γι’ αυτό.

Και προσθέτει: «Μόνον πολιτική επιλογή της κυβέρνησης και όχι επιταγή του ΣτΕ μπορεί να οδηγήσει σε τροποποίηση του νόμου ως προς το ζήτημα αυτό».

«Ακροδεξιές αντιλήψεις και ψέματα με τα οποία συνειδητά κερδοσκόπησαν πολιτικά ορισμένοι, όπως ο σημερινός Πρωθυπουργός κ. Α. Σαμαράς… βέβαια, με τελικό κερδισμένο τη Χρυσή Αυγή», αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο κ. Ραγκούσης.

Καταλήγοντας, τονίζει: «Είμαι ένας από αυτούς που πιστεύουν σε μια Ελλάδα με αυτοπεποίθηση, σε μια γενναιόδωρη Ελλάδα, σε μια Ελλάδα μεγάλη και ανοικτή στα όνειρα του παιδιού ενός νόμιμου μετανάστη που σπουδάζει στα σχολεία μας και ορκίζεται στη σημαία μας. Ενός παιδιού που, μαζί με τα παιδιά μας, αποφασίζει να καθορίσει το μέλλον του με βάση τις αρχές και τις πανανθρώπινες αξίες που απορρέουν από το ένδοξο παρελθόν του Έθνους μας».