Στο θέμα που προέκυψε με τις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη για τον υποψήφιο ευρωβουλευτή με τη Νέα Δημοκρατία Στέλιο Κυμπουρόπουλο αναφέρεται το Politico, επισημαίνοντας την πρόθεση της Νέας Δημοκρατίας να καταθέσει πρόταση μομφής σε βάρος του.

«Είναι αξιοσημείωτο πως ένα μέλος μιας αριστερής κυβέρνησης επιτέθηκε σε έναν άνθρωπο με αναπηρία με τέτοιο τρόπο» σχολιάζει το Politico. «Ο Πολάκης ισχυρίστηκε πως ο Κυμπουρόπουλος εξασφάλισε δουλειά στο ΕΣΥ επειδή εκμεταλλεύτηκε τη νομοθεσία περί ίσων ευκαιριών» γράφει και σημειώνει πως ο Κυμπουρόπουλος αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή Αθηνών μετ΄επαίνων. «Το σχόλιο» συνεχίζει «προκάλεσε ενόχληση μέσα στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ». Υπογραμμίζει ωστόσο πως η αντίδραση «δεν προήλθε από τον πρωθυπουργό» αλλά αναφέρει τα σχόλια του Ανδρέα Ξανθού για τις «ατυχείς» δηλώσεις Πολάκη.

Το δημοσίευμα περιλαμβάνει και την αντίδραση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος σχολίασε πως ο Πολάκης είναι το πρόσωπο και η φωνή του Τσίπρα, που αφήνει τους άλλους να κάνουν »«τη βρόμικη δουλειά του».