Την απογοήτευσή του για τη στάση του Παύλου Πολάκη απέναντί του εξέφρασε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Στέλιος Κυμπουρόπουλος, δηλώνοντας παράλληλα έκπληκτος από τη στήριξη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο πρόσωπο του αναπληρωτή υπουργού Υγείας.

«Η πολιτική πρέπει να μιλάει για τον άνθρωπο, και όταν αυτό δεν συμβαίνει, αυτό δεν εκπροσωπεί εμένα», σχολίασε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, υπογραμμίζοντας πως το πολιτικό γίγνεσθαι οφείλει να έχει μία ομαλότητα και εξηγώντας πως αισθάνεται στεναχωρημένος, και όχι προσβεβλημένος, από τη συμπεριφορά του Παύλου Πολάκη.

Όσον αφορά στο ζήτημα των επιδομάτων αναπηρίας, ο κ. Κυμπουρόπουλος τα χαρακτήρισε «υπηρεσίες που απουσιάζουν», εξηγώντας πως είναι αναγκαία εφόσον το κράτος δεν καλύπτει τις ανάγκες των ΑμεΑ, ενώ ανέφερε πως είναι θλιβερό το γεγονός ότι μία μικρή μερίδα ανθρώπων εξακολουθεί να βλέπει την αναπηρία σαν κάτι το ξένο προς την κοινωνία.

«Να κατανοήσουμε ότι η διαφορετικότητα μπορεί να εμπλουτίσει τον ευρωπαϊκό πολιτισμό», επεσήμανε, εξηγώντας γιατί δέχθηκε να είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία. Χαρακτήρισε μάλιστα την προτίμηση του Κυριάκου Μητσοτάκη προς το πρόσωπό του ως μήνυμα ότι ο πρόεδρος της ΝΔ δείχνει το δρόμο για ένα κοινωνικό κράτος.