Αμέλεια στις κινήσεις της κυβέρνησης Παπανδρέου που προέκυψε από τις βουλευτικές εκλογές του 2009 καταλόγισε ο Άρης Σπηλιωτόπουλος. Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας θα προτιμούσε να έχουν ληφθεί τότε μέτρα, κάτι το οποίο δεν έγινε κι έτσι η χώρα, σύμφωνα με τον βουλευτή, οδηγήθηκε στο μνημόνιο.

«Η προσφυγή της χώρας μας στον Μηχανισμό Στήριξης οφείλεται κατά κύριο, σχεδόν αποκλειστικό, λόγο στην αδυναμία της κυβέρνησης Παπανδρέου να αντιληφθεί το επείγον και τη σοβαρότητα της κατάστασης και να πάρει άμεσα μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής», τόνισε ο κ. Σπηλιωτόπουλος.

«Χάθηκε ένα κρίσιμο εξάμηνο. Δεν πήραν καμιά πρωτοβουλία, παρ’ όλες τις προτροπές του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά, να ξεκολλήσουν και να προχωρήσουν σε μέτρα», συμπλήρωσε.

Θα πρέπει να περιμένουμε στη Βουλή τα στοιχεία που θα προκύψουν από την περαιτέρω δικαστική διερεύνηση του θέματος της ΕΛΣΤΑΤ, δήλωσε σχετικά ο Άρης Σπηλιωτόπουλος.

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας είναι πολύ προσεκτικός με το θέμα, αν και υποστηρίζει ότι «το μείγμα πολιτικής που είχε υιοθετηθεί καθ’ όλα τα προηγούμενα χρόνια από την κυβέρνηση Παπανδρέου ήταν εντελώς λάθος».

Από την άλλη, όμως διευκρινίζει τι πιστεύει αναφορικά με τα στοιχεία που εστάλησαν από την ΕΛΣΤΑΤ, η αξιοπιστία των οποίων έχει τεθεί εν αμφιβόλω. «Είναι άλλο θέμα εάν αυτά τα στοιχεία συνετέλεσαν στο να ληφθεί η πολιτική απόφαση για υπαγωγή της χώρας μας στο μνημόνιο και άλλο πράγμα η ποινική διερεύνηση», επισημαίνει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Επενδυτής».