Την ενίσχυση της «εσωτερικής τρόικας από την εξωτερική» βλέπει ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, πίσω από το θέμα της φερόμενης αλλοίωσης των δημοσιονομικών στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ, για το οποίο ασκήθηκε δίωξη κακουργηματικού χαρακτήρα στον επικεφαλής της υπηρεσίας και σε ορισμένα στελέχη της.

Σύμφωνα με τον κ. Καμμένο, η στήριξη αυτή δίδεται για να μην αποδειχθεί η αλλοίωση των στατιστικών στοιχείων, διότι, όπως υποστηρίζει, εάν αποδειχθεί, τότε είναι άκυρα τα μνημόνια.

«Η αγωνιώδης προσπάθεια της εσωτερικής τρόικας να μην αποδειχθεί το προφανές, δηλαδή η αλλοίωση των στατιστικών στοιχείων, ενισχύεται πλέον και από την εξωτερική τρόικα» είπε ο κ. Καμμένος.

Υποστήριξε ότι «αυτό γίνεται για ένα λόγο, διότι από τη στιγμή που θα αποδειχθεί ότι με πλαστογραφημένα στοιχεία η Ελλάδα μπήκε στο Μηχανισμό Στήριξης, δεν ισχύουν και είναι άκυρα όλα τα μνημόνια και οι δανειακές συμβάσεις».

Μετά από αυτές τις εξελίξεις «ο ελληνικός λαός εύκολα πια μπορεί να απελευθερωθεί από το στημένο σχέδιο υποταγής του», τόνισε καταλήγοντας ο κ. Καμμένος.