Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία θα γίνει σήμερα το μεσημέρι, καθώς ο πρόεδρος του κόμματος, Αλ.Τσίπρας πρόκειται να απαντήσει στις επιθέσεις του ΠΑΣΟΚ για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, αλλά και για την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ να παραπέμψει τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο σε προανακριτική επιτροπή για το εν λόγω ζήτημα.

Ο κ. Τσίπρας αναμένεται να επιτεθεί ευθέως τόσο στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, όσο και στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, αλλά και τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη για τη στάση τους στην υπόθεση της λίστας με τους μεγαλοκαταθέτες της Ελβετίας. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να ξεκαθαρίσει ότι δεν υπάρχει καμία βεντέτα με τον κ. Βενιζέλο και να κατηγορήσει συνολικά το κυβερνητικό σχήμα ότι θυσιάζει την αλήθεια και συγκαλύπτει μία σκανδαλώδη υπόθεση φοροδιαφυγής και μαύρου χρήματος, για λόγους πολιτικής σκοπιμότητας και με το άλλοθι της κυβερνητικής σταθερότητας.

Είναι φανερό πλέον ότι το ακροατήριο του κ. Τσίπρα σε αυτή την υπόθεση δεν είναι μόνο οι βουλευτές του και η εκλογική βάση του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και οι βουλευτές του κυβερνητικού συνασπισμού αλλά και η κοινή γνώμη.