«Από σήμερα τέρμα τα λόγια και οι μεγάλες εξαγγελίες. Αυτά δεν θα τα ακούσετε από μένα. ‘Ολες οι δυνάμεις μας επικεντρώνονται στο έργο μας. Στην προσπάθεια όλων των παρατάξεων, σας θέλω όλους και όλες δίπλα μας», τόνισε ο νέος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, μετά τη σημερινή ορκωμοσία του.

Η τελετή έγινε χοροστατούντος του μητροπολίτη Θεσσαλονίκης ‘Ανθιμου και παρουσία του υπουργού Μακεδονίας – Θράκης, Θεόδωρου Καράογλου, του γενικού γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης, Αθανάσιου Καρούντζου, του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, και άλλων δημάρχων του νομού, καθώς και εκπροσώπων του στρατού και της αστυνομίας.

Πριν την ορκωμοσία, ο κ. Τζιτζικώστας κάλεσε τον Παναγιώτη Ψωμιάδη, τον οποίο και διαδέχθηκε μετά την οριστική έκπτωσή του από το αξίωμα, στο βήμα του προεδρείου, προσφωνώντας τον ιδρυτή της παράταξης.

Μετά την ολοκλήρωση της ορκωμοσίας ο μητροπολίτης ‘Ανθιμος επέδωσε στους Παναγιώτη Ψωμιάδη και Απόστολο Τζιτζικώστα αναμνηστικά μετάλλια των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Μακεδονίας.

Απευθυνόμενος σε όσους παρέστησαν στην τελετή, ο κ. Τζιτζικώστας επισήμανε ότι στον επόμενο ενάμισι χρόνο η περιφέρεια καλείται να δώσει πρακτικές και εφαρμόσιμες λύσεις που θα βελτιώσουν την κατάσταση στην κοινωνία και τη ζωή των πολιτών. Ανέφερε ότι μαγικές λύσεις και έτοιμες συνταγές δεν υπήρχαν ποτέ και απηύθυνε έκκληση για διαπαραταξιακή συνεργασία.

Δίνοντας ένα πρώτο στίγμα των προτεραιοτήτων του, υπογράμμισε ότι πρέπει τώρα να τεθούν οι βάσεις για την επόμενη προγραμματική περίοδο του ΕΣΠΑ και την αναβάθμιση των υποδομών.

Γνωστοποίησε, τέλος, ότι σε επόμενη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου θα καταθέσει δέσμη προτάσεων, το σχεδιασμό του για την περιφέρεια και τις κατευθύνσεις της επόμενης ημέρας.

Ο κ. Τζιτζικώστας εξελέγη με 33 ψήφους έναντι 17, του άλλου υποψηφίου για τη θέση, Διονύση Ψωμιάδη, αδελφού του περιφερειάρχη που κηρύχθηκε έκπτωτος.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.