«Ακόμη κι αν εγώ δεν είμαι στους Ανεξάρτητους Έλληνες, εκείνοι θα προχωρήσουν. Ακόμη και σε χαντάκι να με βρουν, εκείνοι θα προχωρήσουν», είπε ο Πάνος Καμμένος καλεσμένος στην εκπομπή της Πόπης Τσαπανίδου στον ΣΚΑΪ και ξεκαθάρισε ότι όποιος δεν συμβιβάζεται με το σύστημα, δέχεται απειλές.

Και άφησε αιχμές για στελέχη που έφυγαν ότι θέλουν να προσχωρήσουν στη Νέα Δημοκρατία. Σημείωσε ότι τα στελέχη που αποχώρησαν ανήκαν σε μία κομματική νοοτροπία που δεν δέχονταν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες. «Δεν είναι ένα κόμμα που έφτιαξα εγώ οι Ανεξάρτητοι Έλληνες. Είναι ένα κίνημα που έφτιαξαν οι πολίτες. Ήμασταν το μόνο κόμμα που είχε κυβερνητικό πρόγραμμα. Ήταν πολίτες απλοί που συναντήθηκαν μέσα από το Διαδίκτυο. Έσπασαν το κατεστημένο του Κοινοβουλίου οι Ανεξάρτητοι Έλληνες», ανέφερε.

Και σημείωσε: «Δεν σας κρύβω ότι ήλπιζα ότι οι 10 βουλευτές που ήρθαν στην αρχή, θα μπορούσαν να μπουν στη νοοτροπία της δημόσιας διαβούλευσης. Οι περισσότεροι το έκαναν βίωμά τους. Κάποιοι δεν άντεξαν».

Και ανέφερε: «Πρόγραμμα αρχικά έχουμε. Λέμε τι θα κάνουμε την πρώτη βδομάδα και τον πρώτο χρόνο. Δεν υπάρχει κανένα άλλο πρόγραμμα. Είμαστε οι μόνοι που μείναμε σταθεροί και θα μείνουμε σταθεροί».

Υποστήριξε ότι «Αριστερά και Δεξιά δεν υπάρχουν γιατί έχει καταργηθεί η μεσαία τάξη. Εμείς δεν πιστεύουμε σε μία κεντροδεξιά. Εμείς είμαστε οι άνθρωποι που πιστεύουμε σε άλλα πράγματα».

Και κατέληξε ότι «ο δημοκρατικός χώρος πλήττεται από μία πολιτική υπόταξης των Ελλήνων. Καγκελάριος Σαμαράς θα λέγεται πια. Σε αυτή την πολιτική εμείς θα αντισταθούμε».

Σημείωσε δε ότι «δεν είναι τυχαίο ότι θέλαμε ένα μικρό κόμμα. Είχαμε ένα 9%. Δεν συσπειρωνόμασταν. απλά μεγαλώναμε κι αυτό τους τρόμαζε».