Το προεδρείο της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος υποδέχθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, αποδεχόμενος το αίτημα του δικηγορικού κόσμου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ολομέλειας, οι εκπρόσωποι του δικηγορικού σώματος είχαν με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας «μια ουσιαστική και εποικοδομητική συζήτηση για τα φλέγοντα ζητήματα του κλάδου και της Δικαιοσύνης γενικότερα».

Κατά τη συνάντηση, οι εκπρόσωποι των δικηγόρων της χώρας έκαναν λόγο για «μία συστηματική και άνευ προηγουμένου στοχοποίηση του κλάδου, η οποία βρίσκεται εσχάτως σε εξέλιξη, πάνω στη βάση μιας στρεβλής και πλήρως αναντίστοιχης προς την ελληνική πραγματικότητα και τις συνθήκες της αγοράς κατανόησης της δήθεν αναγκαιότητας ”ανοίγματος” του δικηγορικού επαγγέλματος».

Επίσης, οι πρόεδροι αναφέρθηκαν στην κατάσταση που επικρατεί στο δικηγορικό κόσμο με συγκεκριμένα στοιχεία για την εισοδηματική και οικονομική κατάσταση των δικηγόρων, οι οποίοι «μόνο προνομιούχοι δεν μπορούν να θεωρούνται», όπως υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Παράλληλα, η Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος «εκφράζει την ικανοποίησή της για την άμεση ανταπόκριση του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας στο αίτημα που υπεβλήθη για τη συνάντηση αυτή και, ιδίως, για την κατανόηση και το ειλικρινές ενδιαφέρον με τα οποία ο κ. Παπούλιας προσέγγισε τις θεσμικές ανησυχίες και τους προβληματισμούς των δικηγόρων της χώρας για την κατάσταση στο χώρο της Δικαιοσύνης και τις συνέπειες των νομοθετικών πρωτοβουλιών επί των δικαιωμάτων των πολιτών».

Υπενθυμίζεται ότι η Ολομέλεια έχει υποβάλει αίτημα για να συναντήσει τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, προκειμένου να συζητηθούν θέματα που απασχολούν τη Δικαιοσύνη και τους δικηγόρους.

Οι εκπρόσωποι των δικηγόρων αποτελούνταν από τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Γιάννη Αδαμόπουλο, τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Νίκο Βαλεργάκη, και τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά, Στέλιο Μανουσάκη.