Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου απαντώντας στον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για το ζήτημα της Iθαγένειας, δήλωσε τα εξής:

Ο νόμος για την απόδοση Ιθαγένειας κρίθηκε από το Συμβούλιο Επικρατείας αντισυνταγματικός. Υπενθυμίζουμε στους πάντες ότι βάσει του άρθρου 95 παράγραφος 5 του Συντάγματος και του άρθρου 50 παράγραφος 4 του Προεδρικού Διατάγματος 18/1989 είναι υποχρεωτική η πιστή τήρηση των αποφάσεων του Συμβουλίου Επικρατείας. Ο νόμος πρέπει -αναγκαστικά πλέον -να αντικατασταθεί με άλλο νομοθέτημα, που θα είναι – εξίσου αναγκαστικά- συμβατό με την απόφαση του ΣτΕ.

Φιλοδοξία μας και κοινή μας δέσμευση είναι να υπάρξει νομοθετικό πλαίσιο, αντίστοιχο με όσα υπάρχουν και λειτουργούν αποτελεσματικά σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα λαθρομετανάστευσης, όπως η Ελλάδα. Τίποτε παραπάνω, τίποτε λιγότερο.

Η Ελλάδα είναι μια ανοικτή δημοκρατική κοινωνία, αλλά δεν είναι ξέφραγο αμπέλι! Πληροφορούμε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν υπάρχει τίποτε το «προοδευτικό» σε μια χώρα που καταντάει ανοχύρωτη σε όποιον θέλει να μπει και να εγκατασταθεί, χωρίς έλεγχο και χωρίς νόμιμες προϋποθέσεις.

Η Ελλάδα είναι μια δημοκρατία και τα δικαιώματα των πολιτών της δεν μπορούν να εξομοιώνονται με εκείνα όσων μπαίνουν παράνομα στη χώρα. Αυτό δεν αναβαθμίζει τους παράνομους μετανάστες, υποβαθμίζει τους πολίτες.

Όλα αυτά, όμως, θα αντιμετωπιστούν και θα λυθούν με νομοθετική πρωτοβουλία, μετά από συνεννόηση με τα κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού και με φιλοδοξία να καλύψουν ακόμα μεγαλύτερο πολιτικό φάσμα της Βουλής.

Το σοβαρό πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης, για το οποίο οι πολίτες έχουν πολύ μεγάλη ευαισθησία, πρέπει να μας ενώνει όλους. Δεν θα το αφήσουμε να διχάσει την Ελληνική κοινωνία, όπως επιθυμούν ακραίες πολιτικές δυνάμεις.