Μέσω της ομιλίας της στη Βουλή, η βουλευτής Β’ Πειραιά του ΚΚΕ, Διαμάντω Μανωλάκου, έκανε λόγο για «παζάρι που βολεύει τόσο τον ΣΥΡΙΖΑ», ώστε να το παίζει κεντροαριστερός, όσο και το ακροδεξιό ΑΝΕΛ ότι« αντιστέκεται στην αντιλαϊκή σκληρή πολιτική στην οποία, ωστόσο, έβαλε πλάτη όλη την τετραετία». Όπως σημείωσε, το κόμμα της «καταψηφίζει την κυβέρνηση» και κάλεσε τον λαό να κάνει το ίδιο.

Η κ. Μανωλάκου υπογράμμισε ότι η επίθεση και ο σοβαρός τραυματισμός διαδηλωτών και του βουλευτή του ΚΚΕ, Γιάννη Δελή, στη συγκέντρωση των εκπαιδευτικών, όπως και η καταστολή παλαιότερα κατά συγκέντρωσης συνταξιούχων, «δείχνει ότι η κυβέρνηση δεν έχει κανένα δισταγμό προκειμένου να επιβάλει την πολιτική της με αυταρχισμό και άγρια καταστολή».

Επίσης, αναφέρθηκε στις «περικοπές της κυβέρνησης σε βασικές λαϊκές ανάγκες, όπως η εκπαίδευση και η υγεία», με αποτέλεσμα την περαιτέρω επιβάρυνση των ασφαλισμένων, καθώς «η κυβέρνηση μείωσε τη χρηματοδότηση των νοσοκομείων κατά 65 εκατ. ευρώ και σε πολλά όπως το Αντικαρκινικό Μεταξά έχει μόνο το 50% του προσωπικού και πολλοί εργαζόμενοι τα δύο τελευταία χρόνια δεν έχουν πάρει ούτε την άδεια που δικαιούνται».

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, υπογράμμισε-μεταξύ άλλων- ότι η κυβέρνηση «κοροϊδεύει με τον οικογενειακό γιατρό, αφού από τις 239 Τοπικές Μονάδες Υγείας έχουν συγκροτηθεί μόνο οι 109».

Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση παραμυθιάζει τον λαό για ανάπτυξη και πως «υπάρχουν δύο Ελλάδες και αυτό προσπαθείτε να κρύψετε: Δηλαδή ότι δεν ωφελούνται όλοι από την καπιταλιστική ανάπτυξη, αλλά οι λίγοι».

Τέλος, η κ. Μανωλάκου επισήμανε ότι «το ΚΚΕ καταψηφίζει την αντιλαϊκή κυβέρνηση και ανεξάρτητα από τις όποιες εξελίξεις της Βουλής, και τους πιθανούς συνοδοιπόρους του κ. Τσίπρα, καλούμε να την καταψηφίσει ο ίδιος ο λαός, για να μη συνεχίσει την ίδια βάρβαρη, αντιλαϊκή και επικίνδυνη πολιτική ως συνέχεια των προηγούμενων κυβερνήσεων. Να δυναμώσει τον λαϊκό παράγοντα, ισχυροποιώντας το ΚΚΕ».