«Για όσες και όσους ανήκουμε στον προοδευτικό χώρο, το ερώτημα στο οποίο καλούμαστε να απαντήσουμε σήμερα, έχει να κάνει με το αν η παρούσα κυβέρνηση υλοποιεί πολιτικές για την πραγματική έξοδο από την οικονομική κρίση, για την ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή. Δεν το έχει κάνει», ανέφερε στη συζήτηση της πρότασης εμπιστοσύνης, ο βουλευτής της ΔΗΣΥ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Η κυβέρνηση έχει μοναδικό δημοσιονομικό στόχο οικονομικής πολιτικής το κυνήγι υπερβολικών πρωτογενών πλεονασμάτων, είπε ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος και κατήγγειλε υπερφορολόγηση και περικοπές δαπανών του κοινωνικού κράτους και των δημοσίων επενδύσεων. «Είναι μια οικονομική πολιτική που δεν βγάζει τη χώρα από την κρίση. Αυτό δεν είναι προοδευτική πολιτική» είπε ο βουλευτής της ΔΗΣΥ για να προσθέσει: «Γι΄ αυτό δεν δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης. Αυτή η κυβέρνηση έχει εξαντλήσει το διαπραγματευτικό της κεφάλαιο και γι΄ αυτό χρειάζεται μια νέα κυβέρνηση προοδευτική για να διαπραγματευτεί αποτελεσματικά τους στόχους αυτούς, δηλαδή το δημόσιο χρέος να είναι βιώσιμο με άλλους όρους, να μειωθούν τα πρωτογενή πλεονάσματα και να υπάρξει σχέδιο ανασυγκρότησης της χώρας».

«Υποστηρίζω τις θέσεις της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας, με στόχο υψηλό βιωτικό επίπεδο, με κοινωνική συνοχή και σύγχρονες υπηρεσίες κοινωνικής πολιτικής», είπε ο κ. Θεοχαρόπουλος, ενώ για τα κρίσιμα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, όπως το Μακεδονικό ή το Κυπριακό, σημείωσε ότι «θα πρέπει να αντιμετωπίζονται από όλους με υπευθυνότητα και μετριοπάθεια, με γνώμονα τα εθνικά συμφέροντα και σε καμία περίπτωση να μην γίνονται αντικείμενο εργαλειακής διαχείρισης».