Σήμα κινδύνου εξέπεμψε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας μιλώντας στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής που επεξεργάζεται το προσχέδιο του κρατικού Προϋπολογισμού, χωρίς παράλληλα να αποκλείει τη λήψη νέων μέτρων.

«Αν δεν πάρουμε τα χρήματα των δανειακών συμβάσεων θα πεθάνουμε από ασφυξία», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Στουρνάρας επισήμανε την ανάγκη έγκαιρης εκταμίευσης της επόμενης δόσης των 31,5 δισ. και τόνισε προς τους βουλευτές πως, αν διαβάσουν τον διεθνή Τύπο, θα δουν πως η Ισπανία είναι κοντά στο να ζητήσει βοήθεια. Άρα τα χρήματα που προορίζονται για την Ελλάδα τα θέλουν κι άλλοι, πρόσθεσε και είπε «Αν δεν τα πάρουμε τώρα θα πεθάνουμε από ασφυξία».

Σύμφωνα με τον υπουργό υπάρχουν ακόμα 90 δισεκατομμύρια από τις δανειακές συμβάσεις για την Ελλάδα, χρήματα που θα φτάσουν αν όλα εξελιχθούν ομαλά. Αν όχι, δεν μας φτάνει τίποτα, πρόσθεσε.

Τα μέτρα που συζητά η κυβέρνηση με την τρόικα, όπως είπε ο κ. Στουρνάρας- με την προϋπόθεση και της επιμήκυνσης- φτάνουν τα 13,5 δισ. για την επόμενη διετία. Άλλα μέτρα δεν θα χρειαστούν αν όλα πάνε καλά, τόνισε, αν όχι θα πρέπει να ληφθούν κι άλλα.