Στις 13:30 σήμερα το μεσημέρι αναμένεται να φτάσει στην Αθήνα η Γερμανίδα Καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ.

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς θα την υποδεχτεί στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», όπου θα πραγματοποιηθεί και η επίσημη τελετή υποδοχής και στη συνέχεια ο κ. Σαμαράς και η κ. Μέρκελ θα μεταβούν στο Μέγαρο Μαξίμου όπου θα πραγματοποιηθεί η επίσημη συνάντηση.

Στις 14:15 θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου κατ’ ιδίαν συνάντηση του πρωθυπουργού με τη γερμανίδα Καγκελάριο και θα ακολουθήσουν δηλώσεις στον Τύπο.

Η κ. Μέρκελ θα συναντηθεί στη συνέχεια, στις 16:45, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.

Αμέσως μετά, στις 17.30, η γερμανίδα Καγκελάριος συνοδευόμενη από τον έλληνα πρωθυπουργό θα μεταβεί στο Ξενοδοχείο Χίλτον -όπου θα μεταφερθεί και το κέντρο Τύπου- για να παραστεί σε εκδήλωση του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου.

Δρακόντεια θα είναι στην Αθήνα τα μέτρα ασφαλείας κατά τη διάρκεια της επτάωρης παραμονής της στη χώρα μας, με την ανάπτυξη περίπου 7.000 αστυνομικών, οι οποίοι θα κάνουν συνεχείς περιπολίες και αν χρειαστεί και προληπτικές προσαγωγές.

Αυστηρά μέτρα θα τεθούν σε εφαρμογή κυρίως στο αεροδρόμιο, στο ξενοδοχείο όπου θα φιλοξενηθεί η κ. Μέρκελ, στη γερμανική πρεσβεία και σε άλλα κτήρια όπου στεγάζονται υπηρεσίες και εταιρείες γερμανικού ενδιαφέροντος, καθώς και στο Σύνταγμα, όπου έχουν προγραμματιστεί κοινωνικές και εργατικές κινητοποιήσεις.

Από την Τροχαία θα διακόπτεται η κυκλοφορία στους οδικούς άξονες όπου θα μετακινείται η καγκελάριος, καθώς και στους κάθετους δρόμους.