Τα θέματα των μεγάλων έργων και ιδιαίτερα της επανεκκίνησης των τεσσάρων αυτοκινητοδρόμων που εκτελούνται με συμβάσεις παραχώρησης, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης αντιπροσωπείας της ΔΗΜΑΡ με τον υπουργό Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκη.

Την αντιπροσωπεία της ΔΗΜΑΡ αποτελούσαν οι βουλευτές Νίκος Τσούκαλης και Ασημίνα Ξηροτύρη, και ο Δήμητρης Χατζησωκράτης, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής,

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του κόμματος, στο επίκεντρο βρέθηκε ο τρόπος και ο χρόνος που θα έρθει προς κύρωση στη Βουλή, η συμφωνία για την επανέναρξη των μεγάλων έργων και ειδικότερα των τεσσάρων αυτοκινητοδρόμων.

Οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ επεσήμαναν ότι το θέμα είναι σύνθετο και δύσκολο, και η διαδικασία της προετοιμασίας πρέπει να διακρίνεται από διαφάνεια και συνεχή ενημέρωση, ώστε η πρόταση να έρθει ολοκληρωμένη και με τη μικρότερη δυνατή επιβάρυνση στο κόστος της ολοκλήρωσης των έργων και στους χρήστες αυτών.

Κατά τη συζήτηση παρουσιάστηκαν από την ηγεσία του υπουργείου τα θέματα και τα βήματα της επαναδιαπραγμάτευσης, τόσο με τους παραχωρησιούχους των έργων όσο και στη συνέχεια με τις τράπεζες που τα δανειοδοτούν.