Με μία ανάρτηση μέσω Facebook, ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, έστρεψε τα βέλη του εναντίον του υπουργείου Εργασίας, με αφορμή την έφεση του ΕΦΚΑ για το ζήτημα των συντάξεων.

«Είναι πραγματικοί πολιτικοί απατεώνες. Διαβάστε το σκεπτικό της εφέσεως της Έφη Αχτσιόγλου -Effie Achtsioglou εναντίον των υπέρ των συνταξιούχων αποφάσεων. Γράφει ότι χωρίς τους Μνημονιακούς νόμους του 2010-2012 η Ελληνική Οικονομία θα είχε ολοσχερώς καταστραφεί κλπ…τί άκουγα τότε;…», ήταν το περιεχόμενο της ανάρτησης του κ. Γεωργιάδη, που προκάλεσε την αντίδραση του υπουργείου.

«Ο αντιπρόεδρος του κόμματος, που έχει χάσει το μέτρημα από τις αλλεπάλληλες οριζόντιες περικοπές που έκανε στις συντάξεις, σε ένα διάλειμμα από το μόνιμο ακροδεξιό παραλήρημά του, επιδίδεται χωρίς ντροπή σε ασκήσεις θράσους. Του θυμίζουμε ότι είναι οι νόμοι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που επέβαλαν οριζόντιες περικοπές στις συντάξεις έως και 50% και κρίθηκαν αντισυνταγματικοί», σημείωσε το υπουργείο Εργασίας μέσω ανακοίνωσής του.

«Και αντί αυτός και το κόμμα του να απολογούνται για το γεγονός ότι, μετά από όλα αυτά, κατάφεραν να παραδώσουν το ασφαλιστικό σύστημα με έλλειμμα 1,1 δισ. ευρώ, νομίζουν πως μπορούν να κουνάνε και το δάχτυλο», επισημαίνεται στη συνέχεια, ενώ τονίζεται πως η παρούσα κυβέρνηση, εναρμονιζόμενη απολύτως με την κρίση του ΣτΕ και συμμορφούμενη με το Σύνταγμα, προχώρησε στην ασφαλιστική μεταρρύθμιση το 2016.

«Έθεσε ενιαίους κανόνες για όλους τους ασφαλισμένους και όλους τους συνταξιούχους, χωρίς διακρίσεις, προστατεύοντας τα καταβαλλόμενα ποσά των συντάξεων. Είναι γνωστό ότι, όπως είναι υποχρεωτικό, το Δημόσιο οφείλει τυπικά να εξαντλεί τα ένδικα μέσα και, στο πλαίσιο αυτό, κινείται και η έφεση του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ). Το θράσος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι πλέον αντίστοιχου μεγέθους με τον όλεθρο που προκάλεσαν οι πολιτικές της στην ελληνική κοινωνία», καταλήγει η ανακοίνωση από το υπουργείο Εργασίας.