«Η παροχολογία έριξε τη χώρα στα βράχια και την εφάρμοσαν για χρόνια οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ δημιουργώντας δίδυμα ελλείμματα και χρέη και τινάζοντας την ‘μπάνκα’ στον αέρα. Είναι σαφές και για τον ΣΥΡΙΖΑ και για την κυβέρνηση Τσίπρα, ότι εμείς απορρίπτουμε τον δρόμο της παροχολογίας», τόνισε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM».

«Απορρίπτουμε την ιδέα να μοιράζουμε λεφτά που δεν υπάρχουν, γιατί αυτό οδήγησε τη χώρα στη χρεοκοπία και τα μνημόνια και το πλήρωσαν εκατομμύρια Έλληνες με περικοπές μισθών, συντάξεων, κοινωνικών δικαιωμάτων, κατάργηση των συλλογικών διαπραγματεύσεων», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαδημούλης, υπογραμμίζοντας πως «εμείς, αντίθετα, θέλουμε να θεμελιώσουμε όλα τα μέτρα -επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, σταδιακή αύξηση του κατώτατου μισθού, κατάργηση του υποκατώτατου μισθού για τους νέους, φοροελαφρύνσεις για τους μικρομεσαίους, στοχευμένες κοινωνικές παροχές στους πιο αδύναμους σε πραγματικά υπερπλεονάσματα».

«Ο στόχος μας είναι το 2018 ο κρατικός προϋπολογισμός, με περιορισμό της φοροδιαφυγής, με καταπολέμηση της διαφθοράς, με καλύτερη λειτουργία της διοίκησης να μην έχει ως αποτέλεσμα ένα πλεόνασμα 3,5% που είναι το συμφωνημένο, αλλά αρκετά παραπάνω, έτσι ώστε και να υπάρχει διανομή κοινωνικού πλεονάσματος στο τέλος της χρονιάς, όπως έγινε τα δύο προηγούμενα χρόνια, αλλά και να αποδείξουμε με αριθμούς, ότι μπορούμε να υλοποιήσουμε με το σχέδιο προϋπολογισμού, που θα καταθέσουμε τον Οκτώβριο του 2018 για το 2019, τον στόχο για 3,5% πλεόνασμα, χωρίς να απαιτούνται οι περικοπές των συντάξεων, που υπερβολικά και παράλογα απαίτησε σε μια προηγούμενη φάση το ΔΝΤ», επισήμανε ο κ. Παπαδημούλης.

Σημείωσε δε, πως «από τη στιγμή που οι αριθμοί δείχνουν νοικοκυρεμένη δημοσιονομική διαχείριση θα έχουμε πολύ μεγαλύτερα επιχειρήματα στη φαρέτρα μας για να πείσουμε ότι αυτή η κυβέρνηση ασκεί νοικοκυρεμένη διαχείριση και τώρα αξιοποιεί με ευθύνη τα μεγαλύτερα περιθώρια ελευθερίας, που μας δίνει το τέλος των μνημονίων».

Αναφερόμενος στη χθεσινή εκλογή του Πάνου Σκουρλέτη ως νέου γραμματέα της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Παπαδημούλης υπογράμμισε: «Το μήνυμα που έδωσε η συνεδρίαση της Κ.Ε. είναι νομίζω σαφές και ηχηρό. Όλοι μαζί με συσπείρωση, με εξωστρέφεια για να εκφράσουμε τα συμφέροντα της πλατιάς κοινωνικής πλειοψηφίας, που πλήρωσε το ‘μάρμαρο’ από τη χρεοκοπία και τα μνημόνια για να δρομολογήσουμε σε στέρεο έδαφος τα πρώτα βήματα του σχεδίου για τη μεταμνημονιακή Ελλάδα και για να κερδίσουμε και τις πολλαπλές εκλογές, που είναι προγραμματισμένες για το 2019 -δήμοι, περιφέρειες, ευρωεκλογές στο τέλος Μαΐου και εθνικές εκλογές στο τέλος της τετραετίας».

Είπε ακόμα πως «η ευρύτατη ομόφωνη αναγνώριση της θετικής προσφοράς του Πάνου Ρήγα, η μεγάλη στήριξη και εμπιστοσύνη που εκφράστηκε και με τη ψηφοφορία στην πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για τον Πάνο Σκουρλέτη και κυρίως η στήριξη από όλους τους ομιλητές, ανεξαρτήτως τάσεων, του πολιτικού πλαισίου που έθεσε για την επόμενη περίοδο ο Αλ. Τσίπρας, είναι στοιχεία ενθαρρυντικά», προσθέτοντας, ωστόσο, ότι «όλα κρίνονται εκ του αποτελέσματος, που σημαίνει ότι χρειαζόμαστε δουλειά για να υλοποιήσουμε όσα χθες συνομολογήσαμε».