Για την πορεία και την εξέλιξη υλοποίησης των έργων, που είναι ενταγμένα στο ΕΣΠΑ, αλλά και για τυχόν προβλήματα που παρουσιάζονται κατά την εκτέλεσή τους, ενημερώθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Κ. Τζαβάρας, σε συνάντηση που είχε την Πέμπτη με τους προϊστάμενους των Περιφερειακών και των Ειδικών Περιφερειακών Υπηρεσιών της Γενικής Γραμματείας Πολιτισμού του υπουργείου.

Ο κ. Τζαβάρας διαπίστωσε ότι η πρόοδος που σημειώνεται στον τομέα της απορροφητικότητας είναι ικανοποιητική και ζήτησε καλύτερο συντονισμό μεταξύ των Περιφερειακών Υπηρεσιών και των υπηρεσιών του υπουργείου, ώστε να επιτευχθεί σύντμηση του χρόνου περαίωσης των έργων κατά 30%. «Να ενταθούν οι προσπάθειες να επωφεληθεί η χώρα από τους κοινοτικούς πόρους, προκειμένου να αναδειχθούν τα μνημεία του πολιτισμού μας, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο» σημείωσε.

Εξάλλου, άκουσε τις προτάσεις των προϊσταμένων για όλα τα θέματα που σχετίζονται με τα ωράρια λειτουργίας και την ασφάλεια των Αρχαιολογικών Χώρων και των Μουσείων στις περιοχές αρμοδιότητάς τους.