Συνεχίζει την έντονη κριτική του προς την Ελλάδα ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας, Φ. Ρέσλερ κάνοντας αυτή τη φορά λόγο για «μαζικές παραλείψεις» της χώρας, εκφράζοντας, παράλληλα, την απογοήτευσή του για τις μέχρι τώρα προσπάθειες. Ο Ρέσλερ εκτιμά ότι η Ελλάδα θα έλθει αντιμέτωπη με τη χρεοκοπία και τότε θα πρέπει να αποφασίσει εάν θα παραμείνει ή όχι στην ευρωζώνη.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην γερμανική εφημερίδα, «Rheinische Post» τονίζει ότι «λέγαμε πάντα ότι δεν υπάρχει παροχή χωρίς αντιπαροχή. Οι συνέπειες ήταν πάντα ξεκάθαρες.

Ως εκ τούτου οι δηλώσεις μου δεν πρέπει να εκπλήσσουν κανέναν», είπε χαρακτηριστικά ο Γερμανός αντικαγκελάριος.

Ο Ρέσλερ επανέλαβε για ακόμη μία φορά ότι η Ελλάδα πρέπει να τηρήσει τα συμφωνηθέντα στο πλαίσιο του προγράμματος στήριξης, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν θα δοθεί καμία περαιτέρω βοήθεια χωρίς την εφαρμογή των απαιτούμενων μεταρρυθμίσεων.

«Σε αυτή την περίπτωση η Ελλάδα θα κήρυττε στάση πληρωμών και θα έπρεπε να αποφασίσει η ίδια για την παραμονή της στην ευρωζώνη», τόνισε ο ίδιος.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας σημείωσε ακόμη ότι η Ελλάδα πρέπει να εργαστεί στο θέμα της φορολογίας, αλλά και να προχωρήσει στην ιδιωτικοποίηση των κρατικών περιουσιακών στοιχείων.

Σε συνέντευξή του την Κυριακή, ο Roesler επανέφερε τη συζήτηση περί εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, υποστηρίζοντας ότι μη τήρηση των δεσμεύσεων σημαίνει αδυναμία πληρωμών, ενώ σημείωσε ότι κάτι τέτοιο θα προκαλούσε συζήτηση στο εσωτερικό της χώρας και οι ίδιοι οι Έλληνες θα κατέληγαν στο συμπέρασμα ότι θα ήταν ίσως λογικότερο να εγκαταλείψουν την ευρωζώνη. «Μια έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη έχει πλέον πάψει να τρομάζει», είπε χαρακτηριστικά.