«Ακροδεξιά και μάλιστα σε μεγάλη ποσότητα βλέπω ξεκάθαρα, όπως κι όλος ο κόσμος μαζί με μένα, στην κυβέρνηση όπου κυριαρχούν οι ΑΝΕΛ» υποστηρίζει ο βουλευτής του «Ποταμιού» Γιώργος Αμυράς απαντώντας στις αιτιάσεις της κυβέρνησης για ακροδεξιά στροφή της ΝΔ, ενώ για τα σενάρια αποστασίας δηλώνει: «Μάλλον θα αναφέρεται στον κ. Πάνο Καμμένο που απειλεί να ρίξει την κυβέρνηση κάθε Δευτέρα – Τετάρτη – Παρασκευή και Τρίτες – Πέμπτες – Σάββατα επιδίδεται στο αγαπημένο του άθλημα, τις κωλοτούμπες».

Ο κ. Αμυράς τονίζει στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι υπάρχει χώρος για αυτόνομη πορεία του «Ποταμιού» και προσθέτει ότι «βασικός στόχος του «Ποταμιού» είναι οι πολιτικές συνεργασίες. Όσοι πιστεύουν σε ένα ευρωπαϊκό και φιλελεύθερο μέλλον για την Ελλάδα οφείλουν να ενώσουν δυνάμεις».

Για το ενδεχόμενο αναστολής της περικοπής των συντάξεων σημειώνει ότι «μπορούμε να μιλάμε για επιτυχία αλλά για τη στοιχειώδη υποχρέωση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ να πάρουν πίσω τις μειώσεις που οι ίδιοι αποφάσισαν».

Τέλος μεταξύ άλλων χαρακτηρίζει κακή τη συμφωνία των Πρεσπών και δηλώνει ξεκάθαρα ότι δεν θα ψηφίσει την κύρωσή της στη Βουλή.