Αποχώρησε ο Γαβρόγλου από τη συνάντηση με τους πανεπιστημιακούς

Νέα συνάντηση στις 30 Μαΐου


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
21:36
17/05/2018
Αποχώρησε ο Γαβρόγλου από τη συνάντηση με τους πανεπιστημιακούς
2
loading

Άκαρπη υπήρξε η συνάντηση που ήταν προγραμματισμένη σήμερα, μεταξύ του υπουργού Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου με το προεδρείο της ΠΟΣΔΕΠ. Όπως έγινε γνωστό, προέκυψε διαφωνία σχετικά με το υπόμνημα που κατέθεσαν οι πανεπιστημιακοί στον υπουργό και όπως υποστηρίζει η ΠΟΣΔΕΠ, ο κ. Γαβρόγλου αποχώρησε «εξ' αιτίας έντασης που δημιουργήθηκε κατά τη διάρκεια της συζήτησης».

«Το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, έχει κατ' επανάληψη αποδείξει ότι έχει ανοιχτές τις πόρτες του διαλόγου με την εκπαιδευτική και ακαδημαϊκή κοινότητα, αλλά και με την κοινωνία συνολικότερα. Μοναδική προϋπόθεση είναι ο σεβασμός ανάμεσα στους συνδιαλεγόμενους». Αυτή ήταν η απάντηση του υπουργείου, το οποίο σχολίασε ότι το υπόμνημα της ΠΟΣΔΕΠ ήταν «γεμάτο ανακρίβειες» και έκανε λόγο για «απαράδεκτη συμπεριφορά μελών της», όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Ο υπουργός θέλησε να διευκρινιστούν διάφορα σημεία, και αντ' αυτού άρχισαν μέλη του ΔΣ να διακόπτουν τη συζήτηση με έναν απαράδεκτο τρόπο για πανεπιστημιακούς. Είναι υποχρέωση της ΠΟΣΔΕΠ να αυτοπροστατευθεί από παρόμοιες συμπεριφορές μελών της, διαφυλάσσοντας την θεσμική της υπόσταση. Οι καλοί τρόποι και οι κανόνες του διαλόγου αφορούν και τα μέλη της ΠΟΣΔΕΠ», ανέφερε σε έντονο τόνο η ανακοίνωση του υπουργείου.

Παρ’ όλα αυτά, οι δύο πλευρές όρισαν νέα συνάντηση, στις 30 Μαΐου.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar Dcidis

    Έτσι μπράβο δείξε....
    Who is the Boss...

  2. avatar μπρε

    τουρκομερίτη. Όταν δεν συμφωνούν μαζί σου παίρνεις τον φερετζέ σου και φεύγεις.
    Έμαθες από κούνια το τουρκοφέρσιμο.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει