Για τον κίνδυνο κλιμάκωσης των μαζικών αναλήψεων καταθέσεων από τις ελληνικές τράπεζες, προειδοποιεί στην τελευταία έκθεσή της με τίτλο «Greek chaos continues but solution ultimately found» (Το χάος στην Ελλάδα θα συνεχιστεί, αλλά τελικά λύση θα βρεθεί) η μεγαλύτερη τράπεζα της Δανίας, η Danske Bank.

Σύμφωνα με τους αναλυτές της τράπεζας, η περίοδος μέχρι τη νέα εκλογική αναμέτρηση στην Ελλάδα, στις 17 Ιουνίου, θα συνοδευθεί από αυξημένη αβεβαιότητα, προκαλώντας ισχυρούς κλυδωνισμούς όχι μόνο στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα, αλλά και στις διεθνείς αγορές.

Παράλληλα η Danske Bank αναλύει τρία σενάρια για την επομένη των εκλογών στην Ελλάδα. Το αισιόδοξο σενάριο, το απαισιόδοξο και το άκρως απαισιόδοξο.

Στο αισιόδοξο σενάριο Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ κερδίζουν την πλειοψηφία και με τη συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ συγκροτούν κυβέρνηση συνεργασίας, συνεχίζοντας το οικονομικό πρόγραμμα της Ελλάδας.

Στο απαισιόδοξο σενάριο ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίζει τις εκλογές, αλλά κάμπτει τις αντιδράσεις του έναντι της τρόικα και δέχεται να τηρήσει το μνημόνιο.

Ταυτόχρονα, η τρόικα επεκτείνει κατά ένα έτος το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής, δίδοντας περιθώριο 12 μηνών ακόμη για την Αθήνα, προκειμένου να επιτύχει τους δημοσιονομικούς της στόχους.

Στο άκρως απαισιόδοξο σενάριο ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίζει τις εκλογές, αλλά αρνείται να τηρήσει το μνημόνιο. Η τρόικα σταματά τη βοήθεια προς την Αθήνα. Η Ελλάδα χρεοκοπεί και επιστρέφει στη δραχμή.