Να αποφασίσει η νέα κυβέρνηση αν θα κάνει δημοψήφισμα, ανέφερε μιλώντας σε ιρλανδικο ραδιόφωνο, ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος επέμεινε στην ορθότητα της πρότασής του για δημοψήφισμα μετά την συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου.

«Θεώρησα δικαίωμα του ελληνικού λαού να διατυπώσει την απόφασή του όχι μόνο για το ευρώ, για το οποίο η μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων ήταν υπέρ αλλά και για τα άλλα μεγάλα θέματα που προέκυψαν ως απόρροια της Συμφωνίας της 26 Οκτωβρίου, όπως και για τις δυσκολίες εφαρμογής του προγράμματος. Αυτά τα μεγάλα διλήμματα έπρεπε να τεθούν υπόψη του Ελληνικού λαού και να αποφασίσει δημοκρατικά ο ίδιος», τόνισε μεταξύ άλλων.

Σε ερώτηση για το εάν θα πρέπει να γίνει τώρα δημοψήφισμα στην Ελλάδα, ο κ. Παπανδρέου σημείωσε ότι τα δημοψηφηφίσματα είναι ένας τρόπος αντιμετώπισης των μεγάλων ερωτημάτων, αλλά στην συγκεκριμένη φάση στην Ελλάδα θα πρέπει να δούμε ποιο θα είναι το αποτέλεσμα των εκλογών και μετά είναι θέμα της κυβέρνησης που θα προκύψει.

Αναφερόμενος στην κρίση, ο πρώην πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι δεν πρόκειται για ελληνικό και μόνο πρόβλημα, αλλά για ευρωπαϊκό και αμερικανικό πρόβλημα.