Την υποψηφιότητα του Γιάννη Μπουτάρη στον Δήμο Θεσσαλονίκης στηρίζει η «Δημοκρατική Αριστερά», η οποία σε ανακοίνωση της επισημαίνει μεταξύ άλλων: «Η αλλαγή στη Θεσσαλονίκη είναι πολύ σοβαρή υπόθεση και απαιτεί τη μέγιστη δυνατή συμμετοχή και αλληλεγγύη. Η υποψηφιότητα του Γ. Μπουτάρη πρέπει να αξιοποιηθεί-ως η καλύτερη μεταξύ αξιόλογων υποψηφιοτήτων- για να ενώσει όλες τις δυνάμεις και να νικήσει».

Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε ο κ. Μπουτάρης είπε ότι το επόμενο διάστημα θα στείλει επιστολές σε όσους έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για τη δημαρχία, εκτός του Κώστα Γκιουλέκα, και θα τους καλέσει να συμπαραταχθούν με τη δημοτική παράταξη «Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη» και υποψήφιο δήμαρχο τον ίδιο. Είναι, επίσης, ανοιχτός σε προτάσεις συνεργασίας από τον χώρο της Ντόρας Μπακογιάννη και πρόσωπα που ανήκαν στους υποστηρικτές του δημάρχου Βασίλη Παπαγεωργόπουλου.

Τόνισε πως απευθύνει αυτή την πρόσκληση όχι από έπαρση ή αλαζονεία, αλλά επειδή πιστεύει ότι αυτή είναι η ρεαλιστική πραγματικότητα.

Για το ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε ότι θέλει τη στήριξη του και αν δεν υπάρξει είπε ότι «θα δυσκολέψει η ζωή μας».

Σχετικά με τον Τάσο Τζήκα, που προτείνει για υποψήφιο δήμαρχο Θεσσαλονίκης η διαπαραταξιακή επιτροπή διαλόγου εξέφρασε την εκτίμηση ότι αν δεν τον στηρίξει το ΠΑΣΟΚ δεν θα κατέβει στις εκλογές. Για τον ευρωβουλευτή των Οικολόγων Πράσινων Μιχάλη Τρεμόπουλο τόνισε πως ο ίδιος του είχε πει ότι θα στηρίξει όποιον υποψήφιο στηρίξει το ΠΑΣΟΚ.

Στην περίπτωση που εκλεγεί δήμαρχος ο κ. Μπουτάρης δήλωσε ότι θα κάνει φυσική απογραφή (αυτοκίνητα κ.α.) στον Δήμο και οι πρώτες κινήσεις θα αποσκοπούν στο να φανεί ότι κάτι άλλαξε στην πόλη. Λόγω των οικονομικών προβλημάτων, όπως η υπεξαίρεση στην ταμειακή υπηρεσία του Δήμου, τον πρώτο χρόνο της νέας θητείας δεν θα πρέπει να περιμένουν οι πολίτες έργα που απαιτούν δαπάνες.

Προτάσεις για ζητήματα που έχουν να κάνουν με τη διαφάνεια στα οικονομικά και γενικότερα στη λειτουργία του Δήμου καθώς και παρεμβάσεις με σκοπό την εξοικονόμηση ενέργειας στο νέο δημαρχείο, κατέθεσαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης «Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη» Παναγιώτης Αβραμόπουλος και Ανδρέας Κουράκης.