«Για λόγους θεσμικής και πολιτικής εντιμότητας να γίνει έρευνα εδώ, αλλιώς δεν θα ερευνηθεί ποτέ τίποτε».

Ο Ε. Βενιζέλος εξέθεσε τις ενστάσεις του ενώπιον της ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής για τη novartis


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
0:09
14/03/2018
«Για λόγους θεσμικής και πολιτικής εντιμότητας να γίνει έρευνα εδώ, αλλιώς δεν θα ερευνηθεί ποτέ τίποτε».
6
loading

Θέμα παραβίασης της ποινικής δικονομίας εκ μέρους της Προϊσταμένης της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη έθεσε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος ο οποίος επί τετράωρο εξέθεσε ενώπιον της ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής τις ενστάσεις του επί της ουσίας και της λειτουργίας της επιτροπής. Ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε αστειότητες τις ερμηνείες γύρω από τα νέα στοιχεία που διαβιβάστηκαν στη Βουλή και κατηγόρησε την κ. Τουλουπάκη ότι κακώς και κατά παράβαση της ποινικής δικονομίας τα παρέλαβε, αντί να στείλει την προστατευόμενη μάρτυρα στη Βουλή για να τα παραδώσει η ίδια στην ειδική επιτροπή. Ο Ε. Βενιζέλος επέμεινε πολύ στην ανάγκη να προχωρήσει σε βάθος έρευνα σημειώνοντας ότι «για λόγους θεσμικής και πολιτικής εντιμότητας πρέπει να γίνει έρευνα εδώ, αλλιώς δεν θα ερευνηθεί ποτέ τίποτε».

Τα νέα στοιχεία

«Έχω στα χέρια μου τα νέα στοιχεία και το CD, έχω δει τα χειρόγραφα, επειδή έχω αυτό το δικαίωμα. Είναι μια αστειότητα ότι έχει δώσει ο Σαμαράς τον αριθμό του Σταϊκούρα να πάνε εκεί... Φοβερά στοιχεία δηλαδή! Μια carte visit του πρωθυπουργού... και ο Σταϊκούρας με τον αριθμό να πάνε εκεί οι ενδιαφερόμενοι.... Οι δε επιστολές της Νovartis προς τον πρώην πρωθυπουργό είναι του τύπου έχουμε αιτήματα», σχολίασε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

«Κακώς και κατά παράβαση της ποινικής δικονομίας η κ. Τουλουπάκη δέχθηκε το έγγραφο αυτό από τη μάρτυρα με το ψευδώνυμο Κελέση. Το έγγραφο αφορά τον τέως πρωθυπουργό και συνεπώς αρμόδια είναι η Βουλή. Έπρεπε η Κελέση να έρθει στον Θοδωρή Δρίτσα και να το δώσει. Δεν μπορούσε να το παραλάβει και να κάνει πράξη παραλαβής και αποστολής η κ. Τουλουπάκη», είπε ο κ. Βενιζέλος και πρόσθεσε ότι τα στοιχεία του CD από τη Novartis είναι ελλιπή, καθώς αποτελούν μόνο μέρος των στοιχείων που στέλνει η Novartis στο υπουργείο Δικαιοσύνης και την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ. «Τώρα μας στέλνουν κάποια στοιχεία από υπολογιστές ενώ στην Αμερική στέλνουν τα πάντα. Πρέπει να μας στείλουν όλα τα στοιχεία του ψηφιακού αρχείου της Novartis», είπε ο Ε. Βενιζέλος, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Οι ενστάσεις και τα αιτήματα

Στη διάρκεια της παρουσίας του στην Επιτροπή Προκαταρκτικής Εξέτασης, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέπτυξε όλες τις ενστάσεις και τα αιτήματα που προβάλλει στις δύο επιστολές του τα οποία συνοψίζονται στα εξής, με φράσεις που χρησιμοποίησε αμέσως μετά ο κ. Βενιζέλος:

-«Είναι άκυρη η σύσταση της επιτροπής διότι δεν περιλαμβάνονταν στην πρόταση πραγματικά περιστατικά - πράξεις. Αυτή είναι μια θεμελιώδης προϋπόθεση που δεν έχει τηρηθεί».

-«Η επιτροπή έχει αρμοδιότητα να ερευνήσει την υπόθεση διότι συγκροτήθηκε. Αν υπήρχε επιφύλαξη ως προς την αρμοδιότητα έπρεπε, αυτή να λυθεί από την ολομέλεια».

-«Πρέπει πλέον να γίνει έρευνα επί της ουσίας, να κληθούν οι μάρτυρες».

-«Yπάρχει σοβαρή ανακολουθία του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με τη στάση του σήμερα και τη στάση που τήρησε στο παρελθόν σε άλλες επιτροπές. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει υποστηρίξει ότι όλα αυτά υπάγονται στο άρθρο 86 του Συντάγματος σε πολλές και διάφορες περιπτώσεις. Τελευταία περίπτωση είναι το πόρισμα Παπαντωνίου που ο ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι ακολουθεί τη νομολογία αλλά σήμερα δεν το κάνει, αφού η κρατούσα νομολογία λέει ότι η δωροδοκία έχει σχέση με τα υπουργικά καθήκοντα και άρα πρέπει να ερευνηθεί από τη Βουλή».

- «Για τους υπουργούς η προδικασία εκκινεί στη Βουλή, δεν υπάρχει προδικασία ενώπιον της κ. Τουλουπάκη και συνεπώς δεν υπάρχει πράξη χαρακτηρισμού των μαρτύρων ως προστατευομένων. 'Αρα πρέπει εξ υπαρχής να ληφθούν καταθέσεις και αν τολμήσει η Επιτροπή, ας τους δώσει καθεστώς προστασίας».

-«Πρέπει στην Επιτροπή να κληθούν και ο κ. Φρουζής και η διοίκηση της Novartis, o ΣΦΕΕ. Να έρθουν οι πάντες και να φέρουν και όλα τα στοιχεία».

- «Αν δεν γίνει έρευνα τώρα στην Επιτροπή Προκαταρκτικής Εξέτασης, δεν θα γίνει πουθενά. Η δικαιοσύνη θα πει ότι δεν έχει δικαιοδοσία. 'Αρα για λόγους θεσμικής και πολιτικής εντιμότητας πρέπει να γίνει έρευνα εδώ, αλλιώς δεν θα ερευνηθεί ποτέ τίποτα».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

6
σχόλια
 1. avatar dick

  Τους ξεβράκωσε το θηρίο!!!

 2. avatar ΡΕ ΒΑΓΓΕΛΗ ?????????

  ΕΙΣΑΙ ΜΟΡΦΩΜΕΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΒΟΛΕΥΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΟΛΥ ΠΑΛΙΑ ΚΑΡΑΒΑΝΑ!!!!! Η ΧΩΡΑ ΕΠΙ ΤΩΝ ΗΜΡΩΝ ΣΑΣ ΧΡΕΩΚΟΠΙΣΕ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ????? ΚΑΙ ΣΕ ΦΑΙΕΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ Α ΚΑΙ Β ΚΑΙ ΤΟ ΓΑΜΑ ΑΣΤΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΒΑΓΓΟ!??????

  1. avatar Και τώρα η Αλήθεια

   130 δις € σε έναν χρόνο, χαμένα 4 χρόνια από έξοδο του μνημονίου, 2 νέα αχρείαστα μνημόνια τσίπρα, 99 χρόνια υποθηκευμένη η χώρα , μνημόνιο μέχρι το 2060 και ΑΑΔΕ με έδρα τις Βρυξέλλες να ελέγχετε απο ξένους με όλην την περιουσία του Ελληνικού λαού. ΦΠΑ τον αυξήσατε 2 φορές βάλατε φόρο σε τηλεόραση , ίντερνετ και αέρα , capital controls, τα νοσοκομεία δεν έχουν φάρμακα για καρκινοπαθείς και τα συριζοτρολλς πληρώνεστε για τέτοια μηνύματα όπως το παραπάνω τις μαϊμουδίσιες υπερωρίες του μήνα ....προκαταβολικά....

  2. avatar Sotiris

   αρνητική, γιατί ο εν λόγω προδότης και όχι μόνο, άλλα λέει, εσύ άλλα απαντάς.
   Εν προκειμένω έχει απόλυτο δίκιο, γιατί πάμε ολοταχώς για "κράτος - εγκληματική συμμορία" !

 3. avatar Μνημόνιο και μίζες

  Οι νεκροθάφτες της Ελλάδας Σαμαράς και Βενιζέλος συγκατηγορούμενοι για μίζες της Novartis. Μεγάλη ξεφτίλα για τους ίδιους, για τα κόμματα και τους οπαδούς τους.

  1. avatar τριαλαρο

   το πρώτο θάψιμο μακράν της Ελλάδας έγινε επί Παπανδρέου, οχι του ΓΑΠ μην τρελλαθώ, όταν έπαιρνε όλα τα δάνεια από το εξωτερικό και τα έριχνε στην αγορά (από τα 70 μύρια τα 15 και πολύ), τότε έπρεπε να την ψιλιαστούμε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Υπήρχαν ελάχιστοι άνθρωποι εκείνη την περίοδο που είχα ακούσει σε συζητήσεις να αντιδρούν, και να λένε που τα βρήκε βρε παιδιά η Ελλάδα όλα αυτά τα χρήματα που κυκλοφορούν? Άπόψή μου , εκείνη η δεκατία ήταν η φαρμακερή για την Ελλάδα, τα επόμενα φαγοπότια ήταν πταίσματα . Πιστεύω ότι εκείνα τα σπασμένα πληρώνουμε τώρα. η νοβάρτις ναι μεν είναι ζήτημα, αλλά δεν νομίζω ότι επέδρασε στην περαιτέρω λήψη μέτρων. Είμασταν ήδη στα σκατά, και οι ΕΕ και ΔΝΤ ούτως ή άλλως θα τα ζητούσαν ή τα είχαν ήδη ζητήσει τα μέτρα από το πρώτο μνημόνιο που υπέγραψε ο ΓΑΠ.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει