Το ενδεχόμενο πολιτικής επιστράτευσης της ΠΝΟ άφησε ανοιχτό ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρης Ρέππας προσθέτοντας μάλιστα ότι τάσσεται υπέρ του μέτρου αυτού. Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ» ο κ. Ρέππας είπε χαρακτηριστικά: «Η πολιτεία δεν είναι ανοχύρωτη και η κοινωνία δεν είναι απροστάτευτη, αν χρειαστεί να λάβει μέτρα θα το κάνει. Δεν πρέπει να αποκλείσουμε πολιτική επιστράτευση, πρέπει να το κάνει η κυβέρνηση».

«Τα συμφέροντα των κοινωνικών ομάδων είναι ομόροπα και επιβάλουν στους ναυτεργάτες να μην απομονώνονται από το κοινωνικό αίσθημα καταστρέφοντας την οικονομία και άλλους επαγγελματίες» τόνισε.

Ο υπουργός άφησε αιχμές κατά του Γιάννη Ραγκούση με αφορμή τη ρύθμιση για τη χρηματοδότηση των κομμάτων που κατατίθεται στη Βουλή, καθώς ο κ. Ραγκούσης δήλωσε ότι θα απέχει της σημερινής ψηφοφορίας. «Θα κάνω αυτό που αποφασίσαμε στα κυβερνητικά όργανα» δήλωσε ο υπουργός και πρόσθεσε: «Έχω την υποχρέωση να στηρίξω την κυβέρνηση, αλλιώς παραιτούμαι από την κυβέρνηση».

Ο κ. Ρέππας εξάλλου ανακοίνωσε επισήμως ότι θα μετακινηθεί στη Β’ Αθηνών από την Αρκαδία. «Πρέπει να κριθώ από τον ελληνικό λαό, είμαι μάχιμος, ο λαός αποφασίζει η κρίση του είναι σεβαστή» απάντησε ερωτηθείς γιατί δεν αποχωρεί από την κεντρική πολιτική σκηνή.

Για τη μείωση του δημοσίου τόνισε μεταξύ άλλων ότι το 50% της προσαρμογής θα γίνει από τη μείωση των κρατικών δαπανών. Έκανε λόγο για επιτελικό κράτος με λιγότερους υπαλλήλους, (105 χιλιάδες λιγότερους έως το τέλος του 2015) , αναδιάρθρωση των δομών με ανακατανομή προσωπικού και κατάργηση φορέων.

«Δεν έχουμε τεχνογνωσία αξιολόγησης υπαλλήλων για να επιλέξουμε ποιοι θα απολυθούν. Η διαδικασία της εφεδρείας είχε κριτήρια αντικειμενικά, αλλά ανορθολογικά και άδικα γιατί ήταν οριζόντια» σημείωσε. Πρόσθεσε ότι η αναλογία αποχωρήσεων προς προσλήψεις μπορεί να είναι και 1 προς 10, αλλά πρέπει να ξεχωρίζεις ποιος δημόσιος υπάλληλος είναι απαραίτητος.

«Ας αποφασίσει ο ελληνικός λαός για το σχήμα που θα διαμορφωθεί μετά τις εκλογές» τόνισε αναφορικά με τα σενάρια μετεκλογικής συνεργασίας του ΠΑΣΟΚ με τη ΝΔ.