«Γίνεται μεγάλη προσπάθεια για το θέμα των τιμών» διεμήνυσε η υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Άννα Διαμαντοπούλου, απαντώντας σε ερώτηση για την εορταστική αγορά, ενώ συμπλήρωσε ότι γίνονται όλες οι απαιτούμενες ενέργειες για να λειτουργήσει ομαλά η αγορά με επάρκεια και ασφάλεια για τους καταναλωτές.

«Σε αυτή την κρίση γνωρίζουμε όλοι ότι η απάντηση και στην ανάπτυξη και στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας είναι η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας» σημείωσε στη συνέχεια η υπουργός, σε δήλωσή της κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του ΔΣ του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου.

Η κ. Διαμαντοπούλου εξήγησε ότι η επιχειρηματικότητα αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα, τονίζοντας ότι τα σπουδαιότερα είναι η τεράστια γραφειοκρατία, τα προβλήματα διαφθοράς και η έλλειψη ρευστότητας της αγοράς. «Και για τα τρία έχουμε δρομολογήσει, μαζί με τους επιχειρηματίες και τα επιμελητήριά τους, σημαντικές λύσεις» πρόσθεσε.

Στο μεταξύ, μετά την έντονη αντίδραση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων αλλά και των κατά τόπους επιμελητηρίων σε ρύθμιση του σχεδίου νόμου με την οποία μεταφέρεται εκ νέου η αρμοδιότητα του Γενικού Εμπορικού Μητρώου από τα επιμελητήρια στο υπουργείο Ανάπτυξης, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου φέρεται αποφασισμένη να προχωρήσει σε αλλαγές.