Σε νέο επίπεδο πέρασε η αντιπαράθεση για το όνομα των Σκοπίων με τον Αλέξη Τσίπρα να σηκώνει τους τόνους κατά του Αντώνη Σαμαρά.

Την αρχή έκανε ο πρωθυπουργός. Ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ και επιτέθηκε στον πρώην πρωθυπουργό.

Συγκεκριμένα, ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε ακόμη ότι υπάρχει ένα παράθυρο ευκαιρίας ώστε να λυθεί οριστικά ένα ζήτημα που φορτώθηκε στη χώρα από το 1992. Σε αυτό το σημείο ανέφερε ότι τότε ως ΥΠΕΞ στην κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη ο κ. Σαμαράς «προτίμησε να οικοδομήσει τη προσωπική πολιτική του καριέρα, παρά να συμβάλει στην επίλυση του προβλήματος, όπως όριζε το εθνικό συμφέρον«.

Πρόσθεσε ότι όμως και σήμερα «υπάρχουν πάλι κάποιοι συνεχιστές αυτής της παράδοσης του κ. Σαμαρά, αρκετοί εξ αυτών στη ΝΔ, που προσπαθούν, χωρίς επιχειρήματα να αγγίξουν ευαίσθητες χορδές, σηκώνοντας το λάβαρο της πατριδοκαπηλίας».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του χαρακτήρισε θετικό παράδειγμα τη στάση του Αρχιεπισκόπου, «ο οποίος με τη χθεσινή του τοποθέτηση έστειλε ένα μήνυμα ομοψυχίας και νηφαλιότητας, όπως αρμόζει στη συγκεκριμένη συγκυρία».

 

Αντίθετα με τον αρχηγό της ΝΔ, όπως είπε, που επιδεικνύει μια στάση εθνικής επιπολαιότητας, που «δεν τον αφορά αν η χώρα θα απελευθερωθεί από τα βάρη που της φόρτωσε η παράταξή του και ο κος Σαμαράς το 1992, αλλά το μόνο που τον νοιάζει είναι συγκρατήσει την ακροδεξιά του πτέρυγα και να παίξει παιχνίδια εσωτερικής κατανάλωσης».

Ο Αντώνης Σαμαράς, από την πλευρά του, δεν άφησε αναπάντητη την επίθεση. Έκανε ένα λιτό και ειρωνικό σχόλιο με αφορμή τα όσα του καταλόγισε ο πρωθυπουργός. Συγκεκριμένα ο Αντώνης Σαμαράς τόνισε: «Το να λέει αυτά ο κ. Τσίπρας είναι τίτλος τιμής για εμένα».