Την ανησυχία του για την καταβολή των συντάξεων του ΙΚΑ σε βάθος χρόνου εξέφρασε ο τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της ΝΔ, Ν. Νικολόπουλος, μετά τις συναντήσεις που είχε σήμερα με τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Γεώργιο Κουτρουμάνη και τον διοικητή του ΙΚΑ Ρ. Σπυρόπουλο.

Ο κ. Νικολόπουλος δήλωσε ότι κατέστησε σαφές στον υπουργό Εργασίας ότι η ΝΔ δεν θα ανεχτεί τη μετατροπή του υπουργείου σε μηχανισμό προεκλογικών εξυπηρετήσεων.

«Προγράμματα, παροχές, διευκολύνσεις, που για δυόμισι χρόνια καθυστερούν, δεν μπορούν να γίνουν προεκλογικά κομματικά εργαλεία», τόνισε, συμπληρώνοντας ότι «η κυβέρνηση Παπαδήμου έχει μεταβατικό χαρακτήρα, είναι ειδικού σκοπού και αυτό δεν πρέπει να αλλοιωθεί από κανένα».

Σε ότι αφορά στο ΙΚΑ , ο κ. Νικολόπουλος , μετά την συνάντηση του με το διοικητή , δήλωσε ότι «σήμερα, είμαστε περισσότερο ανήσυχοι για την πορεία του ιδρύματος και την καταβολή συντάξεων σε βάθος χρόνου».

Ως αιτίες της ανησυχίας αυτής ανέφερε την εισφοροδιαφυγή που δεν ελέγχεται, την «μαύρη» εργασία που επεκτείνεται, το εργόσημο που καθυστερεί, τη κάρτα εργασίας που παραμένει ζητούμενο και την εκτεταμένη διαφθορά σε πολλά υποκαταστήματα του Ιδρύματος, το κόστος της οποίας μπορεί να ξεπερνά και το μισό δισεκατομμύριο.