Στην τελική ευθεία μπήκαν οι εκλογικές προετοιμασίες για τον ΛΑΟΣ, με τον πρόεδρο του κόμματος Γιώργο Καρατζαφέρη να ξεκινά περιοδείες, με στόχο να «καλύψει» όλη την ελληνική επικράτεια, σύμφωνα με στενό συνεργάτη του.

Η λέξη «ανάκαμψη» θα κυριαρχήσει στην προεκλογική στρατηγική του κόμματος και το βασικό σύνθημα της προεκλογικής εκστρατείας του ΛΑΟΣ θα είναι «ανάκαμψη παντού, ανάκαμψη στο φρόνημα, ανάκαμψη στην ηθική, ανάκαμψη στην αξιοπρέπεια, ανάκαμψη στην αγωνιστικότητα, ανάκαμψη στον πατριωτισμό».

Το ίδιο στέλεχος του ΛΑΟΣ είπε ότι ο Γιώργος Καρατζαφέρης στις περιοδείες του στοχεύει να συναντήσει και συζητήσει πρόσωπο με πρόσωπο, με όσο το δυνατόν περισσότερους πολίτες, εξηγώντας τις θέσεις του κόμματός του και παρουσιάζοντας τις προτάσεις του ΛΑΟΣ για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Ο ίδιος ο κ. Καρατζαφέρης, μιλώντας σήμερα σε συνεργάτες του, τόνισε ότι μείζον στόχος του είναι να εξηγήσει στους πολίτες τη διαφορά του πρώτου Μνημονίου από το δεύτερο. Χαρακτήρισε το πρώτο Μνημόνιο «ασπιρίνη σε σύγκριση με το δεύτερο», το οποίο το παρομοίασε με «χημειοθεραπεία σε καρκινοπαθή» και είπε ότι τα μέτρα που περιλαμβάνει είναι απείρως σκληρότερα και βαρύτερα από αυτά του πρώτου Μνημονίου.

Επίσης, τόνισε ότι πρέπει να καταδειχθεί «η συνενοχή των δυο κομμάτων, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, που ευθύνονται για την κατάσταση στην οποία έχει φτάσει η χώρα».

Ο ίδιος φέρεται να πρόσθεσε ότι τα δυο κόμματα «καυχώνται για την ψήφο τους στο δεύτερο Μνημόνιο, καμαρώνουν που οδήγησαν τη χώρα σιδηροδέσμια».

Πολύ ψηλά στην προεκλογική ατζέντα του ΛΑΟΣ θα είναι η λαθρομετανάστευση και η εγκληματικότητα, συνεργάτες δε του κ. Καρατζαφέρη, μιλώντας στο ΑΜΠΕ, υποστηρίζουν ότι οι προτάσεις που κατέθεσε ο πρόεδρος του κόμματος πρόσφατα στη Βουλή, για τα δυο αυτά ζητήματα προκάλεσαν αίσθηση στην κοινωνία και συζητούνται ευρέως.

Τέλος, σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα θα είναι έτοιμα τα ψηφοδέλτια του κόμματος, ενώ από τα γραφεία της οδού Καλλιρρόης επισημαίνουν ότι δεν υπάρχουν τελεσίδικες ημερομηνίες για την κατάθεση ενδιαφέροντος υποψηφιότητας, διότι το κόμμα θα αναζητά τους καλύτερους μέχρι την τελευταία στιγμή. Τα ίδια στελέχη τόνιζαν ότι το κόμμα θα αναζητήσει τους άξιους και καταξιωμένους κοινωνικά και πως θα υπάρχουν ηχηρά ονόματα στα ψηφοδέλτια.

Στο πλαίσιο της προεκλογικής ετοιμασίας του ΛΑΟΣ, ο πρόεδρος του κόμματος Γ. Καρατζαφέρης συναντήθηκε σήμερα το μεσημέρι με τον Γιάννη Παπαμιχαήλ (γιο της Αλίκης Βουγιουκλάκη και του Δημήτρη Παπαμιχαήλ) ο οποίος του ανακοίνωσε την πρόθεση συστράτευσής του με τον ΛΑΟΣ. Ο κ. Παπαμιχαήλ θα πολιτευθεί στη Β’ Αθηνών.