«Πρώτα εφαρμόζονται οι νόμοι και μετά αξιολογούνται»

Υπευθυνότητα ζήτησε από την ακαδημαϊκή κοινότητα ο αναπληρωτής υπ. Παιδείας


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
13:32
16/02/2012
«Πρώτα εφαρμόζονται οι νόμοι και μετά αξιολογούνται»
loading

Σε δηλώσεις του σχετικά με την αναβολή των εκλογών στα τέσσερα πανεπιστήμια (Αριστοτέλειο, Ιωαννίνων, Θεσσαλίας και Πελοποννήσου) για την ανάδειξη των νέων Συμβουλίων Διοίκησης, ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, δήλωσε ότι «οι νόμοι πρώτα εφαρμόζονται, στη συνέχεια αξιολογούνται και εάν και όταν κριθεί σκόπιμο βελτιώνονται».

Ο κ. Αρβανιτόπουλος πρόσθεσε ότι «ο νέος νόμος, που ψηφίστηκε από ευρεία κοινοβουλευτική πλειοψηφία, εφαρμόζεται κανονικά, εκτός από το σκέλος που αφορά στη διοίκηση των Ιδρυμάτων. Το γεγονός αυτό επιφέρει δυσλειτουργία στα Ιδρύματα, εφόσον, πέραν όλων των άλλων, η χρηματοδότησή τους πραγματοποιείται μερικώς και μόνον για τις υποχρεωτικές δαπάνες τους».

«Η ματαίωση, η αναβολή και πρωτίστως η παρεμπόδιση, με καταλήψεις και παράνομες ενέργειες μειοψηφιών, των διαδικασιών εκλογής των νέων συμβουλίων διοίκησης, διαταράσσει την ομαλότητα, που τόσο έχει ανάγκη η πανεπιστημιακή κοινότητα και η ελληνική κοινωνία», επισήμανε ο αναπληρωτής υπουργός.

«Γι’ αυτό, ζητώ από όλα τα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας να περιφρουρήσουν το αυτοδιοίκητο των Ιδρυμάτων και τις διαδικασίες, επιδεικνύοντας τη δέουσα και αναμενόμενη ευθύνη. Τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας δεν πρέπει να μετατραπούν σε πεδίο αντιπαράθεσης οργανωμένων συμφερόντων και μειοψηφιών, ιδιαίτερα σήμερα, που η χώρα βρίσκεται στη βαθύτερη κρίση της μεταπολιτευτικής της ιστορίας», κατέληξε.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει