«Η Ελλάδα σήμερα είναι μια ιδιότυπη αποικία. Ο δήμαρχος Φιλιατρών έχει μεγαλύτερη εξουσία από τον πρωθυπουργό. Δεν έχεις να κερδίσεις κάτι αν είσαι υπουργός σήμερα στην Ελλάδα» τόνισε ο πρώην τσάρος της Οικονομίας, Γιάννης Βαρουφάκης σε συνέντευξή του στην εκπομπή Αυτοψία και τον δημοσιογράφο Αντώνη Σρόιτερ.

«Διέκοψα την καριέρα μου για να βγω στο στίβο της πολιτικής. Οι πωλήσεις των βιβλίων μου ειδικά στη Βρετανία έχουν εκτοξευθεί. Η ακαδημαϊκή μου καριέρα, όμως, έχει τελειώσει. Θα είχα παραιτηθεί από τη θέση μου στο Πανεπιστήμιο αν ήταν να την πάρει κάποιος άλλος. Αν όμως φύγω τώρα εγώ η θέση θα καταργηθεί εξαιτίας των μνημονιακών δεσμεύσεων» ανέφερε ο κ. βαρουφάκης και συμπλήρωσε:

«Αυτό που σε επηρεάζει είναι μια αστεία κριτική. Που εφάπτεται της αλήθειας. Που σε πονάει. Ο λιγότερο οξυδερκής από τους τρο»ικανούς που γνώρισα ήταν ο Ρέγκλινγκ. Δεν με πειράζουν αυτά που λέει. Αυτά που με πειράζουν είναι τα συντροφικά μαχαιρώματα. Από ανθρώπους που ξεκινήσαμε μαζί, που είχαμε τους ίδιους στόχους. Από ανθρώπους που γνωρίζεις ότι γνωρίζουν πως αυτά που λένε είναι ψέματα».

Επιπλέον ο πρώην υπουργός Οικονομικών σημείωσε πως «είχα κάνει τεράστιες προσπάθειες μέσα στην κυβέρνηση πως η φορολόγηση των ηλεκτρονικών συναλλαγών θα είναι καταστροφική και ξαφνικά βρέθηκα εγώ να είμαι ο εμπνευστής αυτού του μέτρου. Οι ίδιοι που με κατηγορούσαν ως ανόητο που δεν είχαν plan b μετά με κατηγορούσαν ως εθνοπροδότη επειδή είχα. Αυτό με πείραξε περισσότερο απ’ όλα. Το ότι θα ήμουν αυτός που θα χρέωναν την ήττα αυτοί που απεργάζονταν την ήττα ήταν κάτι που περίμενα».

Σε ότι αφορά τη σημερινή κατάσταση στη χώρα είπε: «Μακάρι να είχα αποδειχθεί λάθος αλλά όπως είχα πει και όπως ήδη νιώθουν οι πολίτες η οικονομία δεν θα ανακάμψει».

Παράλληλα, χαρακτήρισε «όνειδος το ότι μέχρι τώρα δεν είχε περάσει ο νόμος για την αλλαγή ταυτότητας φύλου.  Χαίρομαι που η κυβέρνηση πέρασε έναν τέτοιο νόμο» ενώ σημείωσε πως «εγώ έχω κόλλημα με το χρέος. Πρέπει να μειωθεί».