Απαραίτητη προϋπόθεση για το «σφράγισμα» του PSI, είναι η συμφωνία ανάμεσα στην κυβέρνηση και την τρόικα για τα εργασιακά. Η συμφωνία για το PSI θεωρείται «κλεισμένη», όμως τίποτα δεν θα προχωρήσει χωρίς τη δέσμευση της κυβέρνησης για τις ριζικές μεταρρυθμίσεις.

Ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος παρουσιάζει αυτήν την ώρα στους πολιτικούς αρχηγούς δύο σενάρια για τον κατώτατο, τον 13ο και τον 14ο μισθό. Το ένα προβλέπει μειώσεις ως 15% στο 13ο και 14ο μισθό το οποίο και η κυβέρνηση και προσωπικά ο πρωθυπουργός εφόσον αυτή η διαπραγμάτευση είναι πλέον στο ανώτατο επίπεδο, θα επιχειρήσει να αποφύγει.

Το δεύτερο αφορά να μην υπάρξουν παρεμβάσεις στον κατώτατο και τον 13ο και 14ο μισθό για ένα χρονικό διάστημα και το θέμα να μετατεθεί χρονικά και να επανέλθει αν δεν προχωρήσουν το επόμενο διάστημα διαρθρωτικές αλλαγές και δεν έλθουν τα αποτελέσματα που θα προβλέπει το νέοι οικονομικό πρόγραμμα.

Οι πληροφορίες θέλουν τον κ. Παπαδήμο να επιχειρεί να εκμεταλλευτεί και το ρήγμα που υπάρχει στην τρόικα για το θέμα, καθώς ΔΝΤ και ΕΚΤ πρωτοστατούν στις πιέσεις στην ελληνική κυβέρνηση για μείωση του κισθολογικού κόστους, η Κομισιόν όμως στηρίζει τις ενστάσεις της ελληνικής κυβέρνησης περί έκρηξης της ύφεσης αν μειωθεί το μισθολογικό κόστος της εργασίας.

Ο κ. Παπαδήμος θα κάνει δηλώσεις μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης.