Μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου θα έχουν βγει τα αποτελέσματα του διαγωνισμού για τις άγονες γραμμές, δήλωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Άδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα.

Ο υφυπουργός αρμόδιος για θέματα ναυτιλίας, ανέφερε ότι για τη γραμμή Πειραιά-Σάμο-Ικαρία προέκυψε ενδιαφέρον και από δεύτερη εταιρεία, ενώ σημείωσε ότι αναζητεί λύση για την ακτοπλοϊκή σύνδεση με το Καστελόριζο, καθώς υπάρχει πρόβλημα λόγω της ΑΟΖ.

Ανακοίνωσε, επίσης, την υπογραφή απόφασης με τον υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, για την απορρόφηση κοινοτικών προγραμμάτων για την αλιεία, ύψους 23 εκατ. ευρώ.

Αναφερόμενος στη φορολόγηση των ναυτιλιακών εταιρειών, ο κ. Γεωργιάδης είπε πως δεν θα πρέπει να επιβληθούν νέοι φόροι, καθώς «υπάρχει θέμα με τη Βρετανία που θέλει να προσελκύσει πάλι τους Έλληνες εφοπλιστές, οι οποίοι είχαν φύγει εξαιτίας της βαριάς φορολογίας».

Τέλος, ανέφερε πως αποτελεί θέμα προγραμματισμού το πότε θα περάσει από τη Βουλή το νομοσχέδιο για την άρση του καμποτάζ στην κρουαζιέρα.