«Η επιστροφή των πολιτών στο ΠΑΣΟΚ θα διασφαλιστεί μόνο εάν αυτό καταφέρει να τους πείσει ότι είναι ένα χρήσιμο κόμμα, που έχει τη βούληση και τη δύναμη να επηρεάσει και να αλλάξει τις αποφάσεις εκείνες που σήμερα έχουν μετατρέψει την καθημερινότητά τους σε εφιάλτη», τονίζει η ανεξάρτητη βουλευτής Μιλένα Αποστολάκη.

Σε άρθρο της στην εφημερίδα «Τα Νέα» για το μέλλον του Κινήματος, υπογραμμίζει ότι «παλαιάς κοπής επιχειρήσεις επικοινωνιακής ”επαναπροώθησης” του ΠΑΣΟΚ με όρους πολιτικού marketing, θα ήταν χαμένος κόπος».

Παράλληλα η κ. Αποστολάκη επισημαίνει την ανάγκη ενός νέου ξεκινήματος, με ηγεσία στιβαρή και αξιόπιστη που θα εμπνεύσει τους πολίτες, θα ανατάξει το φρόνημά τους και θα αναλάβει το δύσκολο έργο της ανασυγκρότησης και της αποκατάστασης του κύρους της χώρας στο εξωτερικό.

Ασκεί παράλληλα κριτική στην κυβέρνηση Παπανδρέου για την υπαγωγή της χώρας στο μνημόνιο, σημειώνοντας ότι «οι αστοχίες, οι καθυστερήσεις, η αμφιθυμία και οι εσωτερικοί καβγάδες είχαν ως συνέπεια οδυνηρές για τους πολίτες αναθεωρήσεις προβλέψεων και αλλεπάλληλα πρόσθετα μέτρα».

«Αν σε αυτά προσθέσει κανείς την ανυπαρξία ενός αναπτυξιακού σχεδιασμού ως αντίδοτου στην τρελή κούρσα της ύφεσης και της παρεπόμενης ανεργίας, έχει ίσως μια μερική απάντηση στο γιατί σήμερα δοκιμάζονται η αντοχή και η συνοχή της ελληνικής κοινωνίας», προσθέτει.