«Το μεγαλύτερο έγκλημα που έχει γίνει στη χώρα τα τελευταία χρόνια και συγκεκριμένα επί πρωθυπουργίας του Γιώργου Παπανδρέου, είναι ότι ρωτάμε για τα πάντα τους δανειστές. Θέλουμε να μειώσουμε το ΦΠΑ; Ρωτάμε. Θέλουμε να δώσουμε μια κοινωνική παροχή; Ρωτάμε. Αυτή είναι πολύ μεγάλη εξάρτηση. Θα έπρεπε να είχαμε συμφωνήσει στους στόχους, την εξουσία όμως να την ασκεί η εκάστοτε ελληνική Κυβέρνηση» υποστήριξε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 9,89 ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο κ. Λεβέντης επεσήμανε, επίσης, ότι οι περισσότεροι μνημονιακοί νόμοι έχουν ψηφιστεί από τις κυβερνήσεις χωρίς να γνωρίζουν οι βουλευτές τι ακριβώς ψηφίζουν. Αναφορικά με το Eurogroup της 15ης Ιουνίου, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων δήλωσε: «Η Γερμανία αναγορεύεται σε παγκόσμια οικονομική δύναμη. Αν ήμουν εγώ πρωθυπουργός εδώ και 9 χρόνια, θα πήγαινα με τα χατίρια της Γερμανίας, όχι γιατί το θεωρώ σωστό αλλά γιατί είναι για το συμφέρον της Ελλάδας. Δεν μπορούμε να τους χαρακτηρίζουμε εκβιαστές και τοκογλύφους, να τους βρίζουμε συνέχεια, και ταυτόχρονα να απαιτούμε ρύθμιση του χρέους. Η Ελλάδα έχει ελλείμματα, θα έπρεπε να έχουν προχωρήσει οι διαρθρωτικές αλλαγές και να μην το ρίχνουμε κάθε φορά στους Γερμανούς. Τώρα και θα υποκύψουμε σε όλα και θα τους έχουμε όλους απέναντι. Η Μέρκελ δεν είναι μικρό παιδί. Προστατεύει τα συμφέροντα της χώρας της και θέλει πρώτα να δει αποτελέσματα και μετά να έρθουν Γερμανοί επενδυτές να επενδύσουν στη χώρα μας».

Παράλληλα ο κ. Λεβέντης τόνισε ότι «όταν η χώρα σου πτωχεύει πας με τον ισχυρό και στην περίπτωσή μας ο ισχυρός είναι η Γερμανία. Οι Αμερικανοί δεν βάζουν τα χρήματα για αυτό και κρατούν αυτή τη στάση. Τώρα εάν εμείς δεν κάνουμε μεταρρυθμίσεις και πουλάμε τσαμπουκάδες, τότε είναι βέβαιο ότι θα βρεθούμε σε grexit και εκτός ευρώ. Έχουμε συμφωνήσει ότι το χρέος θα διευθετηθεί τον Αύγουστο του 2018, μέχρι τότε θα πρέπει να κάνουμε μεταρρυθμίσεις για να πειστεί η Ευρώπη ότι κάνουμε σοβαρές προσπάθειες και δεν κοροϊδεύουμε. Τότε και μόνο τότε υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να βγούμε από τα μνημόνια. Στις 15 Ιουνίου θα πάρουμε τη δόση και την ποσοτική χαλάρωση».

Τέλος, για το χρέος ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων προέβλεψε ότι «δεν θα πάρει τίποτα η Κυβέρνηση» και υποστήριξε ότι «ο κ. Τσίπρας εξαπάτησε τους βουλευτές του, λέγοντας ψηφίστε το σκληρό πακέτο και θα πάρουμε το χρέος», τώρα ήρθε η ώρα του λογαριασμού και θα πληρώσει το πολιτικό κόστος.