Στυλιανίδης: Εθνική ανάγκη το κλείσιμο της αξιολόγησης

Ο πρώην υπουργός θεωρεί ότι είναι υπαρκτός ο κίνδυνος ενός θερμού επεισοδίου με την Τουρκία


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
12:49
30/04/2017
Στυλιανίδης: Εθνική ανάγκη το κλείσιμο της αξιολόγησης
1
loading

Είναι εθνική ανάγκη να κλείσει η αξιολόγηση και να ανοίξει ο δρόμος για την ρύθμιση του χρέους, δηλώνει στη συνέντευξή του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρώην υπουργός και τέως βουλευτής Ροδόπης, Ευριπίδης Στυλιανίδης.

Τάσσεται υπέρ της εθνικής συνεννόησης, εκφράζει την αντίθεσή του στη θεωρία των δύο άκρων αλλά και της «δεξιάς παρένθεσης» και υποστηρίζει: «Αν συνεχίσουν οι πρωταγωνιστές της πολιτικής να αλληλοχτυπιούνται αθέμιτα και κάτω από τη μέση θα το πληρώσουν όλοι και κυρίως θα το πληρώσει ακριβά η πατρίδα».

Θεωρεί ότι «ο ευρωσκεπτικισμός της δεκαετίας του 2000 μετεξελίσσεται σε ευρωαρνητισμός», και υποστηρίζει ότι «η οικοδόμηση της Ευρωπαϊκής Συμπολιτείας είναι ακόμα εφικτός στόχος, προαπαιτεί όμως ηγεσία που θα πολεμήσει εξίσου τον λαϊκισμό και τον ευρωελιτισμό».

Ο κ. Στυλιανίδης δεν κρύβει την ανησυχία του για τις εξελίξεις στα εθνικά θέματα σε σχέση και με τις κινήσεις της Τουρκίας, ενώ θεωρεί ότι είναι υπαρκτός ο κίνδυνος ενός θερμού επεισοδίου. Για την Θράκη δηλώνει ότι «ακραία κέντρα της γείτονος κινούνται με μεσοπρόθεσμη επιδίωξη την πολιτική της "Συνδιοίκησης στη Θράκη"». Ειδικά για τον νομό του, τη Ροδόπη λέει ότι «η κατάσταση είναι ακόμα τραγικότερη γιατί δε υπάρχουν κοινοβουλευτικές φωνές να αντιδράσουν, να διεκδικήσουν, να προτείνουν».

Τέλος για το ενδεχόμενο ενός δεύτερου σχεδίου Ανάν αναφέρει πως «δεν δέχομαι ότι οι Κύπριοι αδελφοί μας μπορεί να καταστούν δεύτερης κατηγορίας Ευρωπαίοι πολίτες».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Blind Guardian

    Κύριε Ευριπίδη, σε σέβομαι απεριόριστα γιατί εκτός από έντιμος είσαι και δουλευταράς. Μόνο επί της θητείας σου οι δάσκαλοι βρήκαν κα΄ποιον σύμμαχο για να μπορούν να εκτελούν το λειτούργημά τους απρόσκοπτα. Εύγε σου. Όμως μην ενώνεις την φωνή σου με αυτές των άλλων πετεινών, Κούλη, Αδώνεως,Βορίδου κλπ. Κρείττον του λαλείν το σιγάν, σε αυτήν την περίπτωση. Μην ανακατευέσαι με τα πίτουρα.Είσαι πολύ άρχοντας για τα μούτρα τους.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει