Απάντηση στον Ευρωπαίο Επίτροπο, κ. Έτινγκερ, ο οποίος υποστήριξε ότι η ΔΕΗ δεν έχει δικαίωμα να κόψει το ρεύμα σε κανέναν πολίτη που δεν πληρώνει το φόρο, αλλά πληρώνει το ηλεκτρικό ρεύμα, έδωσε ο Ευ. Βενιζέλος.

«Η προστασία του ευάλωτου καταναλωτή διασφαλίζεται απολύτως από την ελληνική νομοθεσία και διασφαλίζεται και από τις προβλέψεις του νόμου για το ειδικό τέλος ακινήτων. Τηρούνται στο έπακρο οι προϋποθέσεις και τα κριτήρια της κοινοτικής νομοθεσίας», τονίζεται από το υπουργείο Οικονομικών.

Παράλληλα, το υπουργείο σημειώνει ότι η σχετική εγκύκλιος είναι ακόμη υπό διαμόρφωση, ενώ προσθέτει ότι: «Η προετοιμασία αυτή είναι αποτέλεσμα μιας σειράς συσκέψεων, που έχουν γίνει για τον τρόπο εφαρμογής του ειδικού τέλους ακινήτων, που εισπράττεται μέσω της ΔΕΗ και έχει στόχο την επίλυση όσο γίνεται περισσότερων προβλημάτων και την απάντηση σε δίκαια και λογικά αιτήματα των πολιτών.

Δεν πρόκειται να κόψουμε το ρεύμα σε κανέναν, που βρίσκεται σε κατάσταση ανάγκης και δεν πληρώνει από ανάγκη και όχι από σκοπιμότητα».