Τελεσίγραφο προς την Ελλάδα και όλα τα πολιτικά κόμματα απέστειλε ο πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, μετά τη συνάντησή του στο Λουξεμβούργο με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο.

«Αν δεν υπάρξει στήριξη από όλα τα κόμματα στην Ελλάδα, η έκτη δόση δεν θα εκταμιευθεί», δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup τονίζοντας ότι οι υπογραφές των πολιτικών κομμάτων θα πρέπει να έχουν μπει πριν την ερχόμενη Τρίτη που συνεδριάζει το Eurogroup και του Ecofin.

«Είμαι αισιόδοξος για την εκταμίευση της 6ης δόσης προς την Ελλάδα», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Γιούνκερ, ενώ εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο νέος πρωθυπουργός έχει πλήρως δεσμευθεί για την υλοποίηση των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής της 26ης Οκτωβρίου.

Από την πλευρά του, ο κ. Παπαδήμος επισήμανε ότι δεν υπάρχει ακόμη συγκεκριμένη ημερομηνία για τη διενέργεια εκλογών στην Ελλάδα και τόνισε ότι δεν υπάρχει ακόμη κοινός τόπος μεταξύ των ηγετών των κομμάτων στην Ελλάδα όσον αφορά στο θέμα των γραπτών εγγυήσεων.

Αναφερόμενος στο θέμα των ευρωομολόγων, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι αποτελούν μια λύση για την αντιμετώπιση της κρίσης, αλλά δεν αρκεί από μόνη της.