Ενδο-υπουργική κόντρα στο Ναυτιλίας

Μετακόμιση των υπηρεσιών αποφάσισαν Χρυσοχοΐδης και Παπουτσής – αντιδρά ο Γεωργιάδης


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
20:02
21/11/2011
Ενδο-υπουργική κόντρα στο Ναυτιλίας
5
loading

Σε δύο παλαιά κτίρια του πρώην υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, στο κέντρο του Πειραιά, θα μεταφερθούν έως το τέλος του έτους, όλες οι υπηρεσίες ναυτιλίας του υπουργείου Ανάπτυξης, που έως σήμερα στεγάζονται στο κτίριο του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος, στην Ακτή Βασιλειάδη.

Αυτό αποφασίστηκε σε συνάντηση του υπουργού Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Χρήστο Παπουτσή και με τη συμμετοχή των γενικών γραμματέων, Αθανάσιου Χριστόπουλου, Νικόλαου Λίτινα και Αθανάσιου Πάλλη.

Πρόκειται για το παραδοσιακό κτίριο της οδού Γρηγορίου Λαμπράκη και το κτίριο που στεγάζεται σήμερα η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων του Λιμενικού Σώματος στην οδό Τσαμαδού, στο κέντρο του Πειραιά.

Επίσης, απελευθερώνεται και διατίθεται στο υπουργείο Ανάπτυξης ο χώρος στον οποίο λειτουργεί το σύστημα Ελέγχου και Διαχείρισης Θαλάσσιας Κυκλοφορίας (VTMIS) στο κτίριο της οδού Γρηγορίου Λαμπράκη. Οι υπηρεσίες του Λιμενικού Σώματος που στεγάζονται στους παραπάνω χώρους μεταφέρονται στο κτίριο της Ακτής Βασιλειάδη, όπου βρίσκεται το Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Σημειώνεται ότι στις 9 Νοεμβρίου, δύο μέρες πριν από την παραίτηση της κυβέρνησης, με κοινή υπουργική απόφαση που υπέγραψαν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρ. Παπουτσής και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Π. Οικονόμου, ολόκληρο το κτήριο περιήλθε στην κυριότητα του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος, το οποίο επικαλούμενο λόγους ασφαλείας θέλει να προχωρήσει με γρήγορους ρυθμούς στην εφαρμογή του νέου οργανογράμματος για τη χωροθέτηση των διευθύνσεών του και τη λειτουργία των υπηρεσιών του.

Η αναδιάρθρωση γίνεται με βάση το προεδρικό διάταγμα 127/2010, σύμφωνα με το οποίο οι χώροι στους οποίους θα στεγάζεται το ένστολο προσωπικό θα λειτουργούν βάσει κανόνων στρατοπέδου.

Έντονη αντίδραση του υφυπουργού Ναυτιλίας από το Λονδίνο

Στο μεταξύ ο υφυπουργός Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Άδωνις Γεωργιάδης, σε δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ανέφερε ότι ευρισκόμενος στο Λονδίνο και εκπροσωπώντας τα συμφέροντα της Ελλάδας στον Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό ΙΜΟ (International Maritime Organization), έμαθε για την πραγματοποίηση της σύσκεψης των δύο υπουργών και την απόφαση περί μετακομίσεως των υπηρεσιών του υπουργείου έως 31 Δεκεμβρίου.

Ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι μένει να διευκρινιστεί το κόστος της ανακαινίσεως του κτιρίου της Γρηγορίου Λαμπράκη, αν είναι εφικτή η τήρηση του χρονοδιαγράμματος για μετακόμιση των υπηρεσιών και αν θα εξασφαλισθούν παράλληλα οι κατάλληλες συνθήκες εργασίας για τους εργαζομένους.

«Μονομερείς κινήσεις με τη συμμετοχή υπουργών του ιδίου κόμματος χωρίς τη συμμετοχή των υπολοίπων κυβερνητικών εταίρων, υπονομεύουν την εθνική μας προσπάθεια», υπογραμμίζει στη δήλωσή του ο κ. Γεωργιάδης.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

5
σχόλια
 1. avatar Ανετος

  Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΕΙΣ ΑΣΧΟΛΕΙΣΤΕ ΜΕ ΤΟ ΜΟΝΟΤΟΝΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΛΥΤΟΝΙΚΟ ΚΑΙ [...].. ΔΕ ΒΛΕΠΕΤΑΙ ΟΤΙ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΘΑ ΚΟΣΤΙΣΟΥΝ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΔΗ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΣΑΣ?? ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΣΑΝ ΠΙΚΡΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΕΥΤΗΤΕ

 2. avatar laros

  Οι ταμπέλες του υπουργείου θα γραφτούν σε μονοτονικό ;

 3. avatar laros

  Πόσο θα κοστίσει αυτή η μεταφορά ; Που θα βρεθούν τα χρήματα ;

 4. avatar Malaf

  Το κτίριο του αείμνηστου Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας κατάντησε κτίριο Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος. Ας είναι καλά ο εκδιωχθείς που κατάργησε το ΥΕΝ. Εκεί καταντήσαμε.

 5. avatar Γιώργος Κ.

  Πάνω που έφτιαξε τις πινακίδες με πολυτονικό , του τη χαλάσανε !!!!! Ε δεν είναι κατάσταση αυτή!!!! Ετελείωσε, ετελείωσε!!!!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει