«Θα πρέπει να αποφύγουμε πάση θυσία εσωστρέφεια και μιζέρια στο ΠΑΣΟΚ και ο Γιώργος Παπανδρέου έχει αποδείξει ότι δεν γαντζώνεται σε καρέκλες, έχει αποδείξει ότι υπάρχει μια γενναιότητα. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα ανεχθούμε από εδώ και πέρα να γινόμαστε και βορά του οποιουδήποτε θέλει να δει το ΠΑΣΟΚ να συρρικνώνεται, να διαλύεται ή να πληρώνει ακόμη περισσότερο τις συνέπειες μιας κρίσης», τόνισε μιλώντας στο ραδιόφωνο της «ΝΕΤ» ο υφυπουργός Δικαιοσύνης, Γ. Πεταλωτής.

Αναγνώρισε ότι οι σχέσεις μεταξύ των υπουργών της νέας κυβέρνησης θα δοκιμαστούν καθώς «είναι μια κατάσταση που είναι ιδιότυπη, ιδιόρρυθμη για όλους μας. Επειδή ο χρόνος είναι λίγος, οι σχέσεις θα δοκιμάζονται κάθε μέρα και εκεί θα αποδεικνύεται η σοβαρότητα του καθένα μας».

Χαρακτήρισε πολυτέλεια να ανοίξουν και ιδεολογικά ζητήματα λόγω της «συγκατοίκησης» με το ΛΑΟΣ σημειώνοντας: «κανείς δεν είναι ευτυχής με το ότι αναγκαστήκαμε να έχουμε μια κυβέρνηση συνεργασίας και μάλιστα με αυτή την μορφή, αλλά η αναγκαιότητα είναι τόσο μεγάλη που το να προσπαθούμε τώρα να επενδύσουμε ιδεολογικά, ή να φορτίσουμε ιδεολογικά αυτή τη συνεργασία νομίζω ότι είναι πολυτέλεια να γίνεται αυτή τη στιγμή».